Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Classic FM bijna net zo groot als Yorin FM

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


SKYRADIO

Classic FM bijna net zo groot als Yorin FM

Beste luistercijfers ooit!

Met een marktaandeel van 3,2% in november-december 2001 behaalt Classic FM een nieuwe mijlpaal in haar bijna achtjarige geschiedenis. In vier maanden tijd steeg het marktaandeel van het populaire licht-klassieke muziekstation met bijna 30%. Met deze luistercijfers is
Classic FM inmiddels een van de grotere radiostations van Nederland geworden. Ter vergelijking: een zender als Yorin FM realiseert een marktaandeel van 3,9% (ma-zo, 07.00-24.00 uur). Sky Radio 100.7 FM blijft met een marktaandeel van 14,0% en 5 miljoen verschillende luisteraars per week de grootste radiozender van Nederland. Dat blijkt uit de meest recente luistercijfers van onderzoeksbureau Intomart die vandaag bekend werden gemaakt.

Ook het aantal verschillende luisteraars dat wekelijks afstemt op Classic FM heeft een historisch hoogtepunt bereikt. Ruim 1,3 miljoen verschillende personen van tien jaar en ouder stemmen inmiddels wekelijks af op Classic FM.

Classic FM best beluisterd in Regio Rijnmond
Een van de gebieden in Nederland waar de concurrentie onder de diverse radiostations zeer hevig is, is de regio Rijnmond. In deze regio, met bijna 1,5 miljoen inwoners van 10 jaar en ouder, neemt Classic FM met een marktaandeel van 6,5% inmiddels een zesde positie in van best beluisterde landelijke radiostations. Hiermee laat Classic FM stations als Noordzee FM, Radio 538 en Radio 3 FM ver achter zich.

Classic FM is in de ether te ontvangen op 90.7 FM, in Oost Nederland op 93.7 FM en verder overal op de kabel. De lokale kabelfrequenties zijn de vinden op de internetsite www.classicfm.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie