Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ross: patentering kankergen ongedaan maken

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

CDA

Ross: patentering kankergen ongedaan maken

Tweede Kamerlid Clemence Ross-van Dorp heeft aan de ministers Borst (Volksgezondsheid, Welzijn en Sport) en Jorritsma (Economische Zaken) schriftelijke vragen gesteld over patentering van het (erfelijke) (borst)kankergen door een Amerikaans commercieel bedrijf. Dit, naar aanleiding van een uitzending van het programma Netwerk, op zondag 20 januari jl.

Clemence Ross wil dat de ministers zich gaan inzetten om de patentering ongedaan te maken. Tevens vindt zij dat de ministers zich moeten inzetten voor Europese regelgeving "die veramerikanisering en vercommercialisering van ondrzoek naar erfelijke ziekten voorkomt. We moeten voorkomen dat bepaalde gunstige ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie