Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tijdelijke regeling postbusbezorging ongeadresseerde post

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: TNT Post Groep NV
Zoek soortgelijke berichten

TNT Post Groep NV

PTT Post en MailMerge: tijdelijke regeling postbusbezorging ongeadresseerde post

21 januari 2002

PTT Post en MailMerge hebben het afgelopen weekend een akkoord bereikt over een tijdelijke regeling inzake de bezorging van ongeadresseerde post van MailMerge in de postbussen van PTT Post. Om een door PTT Post aangespannen kort geding tegen toezichthouder OPTA te voorkomen, heeft MailMerge ingestemd met een aantal voorwaarden, dat voor PTT Post noodzakelijk is om de ongeadresseerde post van MailMerge op een verantwoorde wijze in haar processen te integreren. Uitgangspunt hierbij is te waarborgen dat de primaire taak van PTT Post, bezorging van geadresseerde post, niet in het gedrang komt.

Het akkoord is gebaseerd op wederzijdse kwaliteitsafspraken. Als MailMerge de ongeadresseerde post tijdig aanmeldt en aanlevert, zorgt PTT Post in principe voor bezorging in de postbussen de volgende werkdag voor opening van de postbussenruimte.

Als gevolg van het bereikte akkoord over de voorlopige regeling heeft MailMerge haar verzoekschrift tot een handhavingsbesluit aan toezichthouder OPTA ingetrokken. TPG verwacht daarom dat de OPTA op korte termijn haar handhavingsbesluit zal intrekken.

Overigens zet PTT Post de bodemprocedure die zij bij de bestuursrechter heeft aangespannen in deze zaak onverminderd voort. TPG zet in de zaak enerzijds een vraagteken bij de bevoegdheid van OPTA om te oordelen over ongeadresseerde post-zaken. Voorts beargumeert PTT Post dat gelet op haar primaire taak, het bezorgen van geadresseerde post, het met voorrang behandelen van ongeadresseerde post redelijkerwijs niet mogelijk is.

Koninklijke PTT Post is onderdeel van TPG dat wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke PTT Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten verleent.

TPG heeft ongeveer 140.000 werknemers in 58 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2000 9,9 miljard. In het eerste negen maanden van 2001 is de omzet gestegen met 16,6%. TPG is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie