Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Backstream technologie geeft content weer in trams

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

BACKSTREAM ONTWIKKELT TECHNOLOGIE OM CONTENT WEER TE GEVEN IN TRAMS

Tekst, beelden en video worden via een speciaal ontwikkeld systeem weergegeven op LCD-schermen in Antwerpse trams

AMSTERDAM - 21 januari 2002 -- BackStream, marktleider op het gebied van software-oplossingen voor contentmanagement en multimediale contentdistributie in de Benelux, kondigde vandaag de succesvolle introductie in België aan van de eerste oplossing om constant bijgewerkte en specifiek op de lokale situatie toegesneden content weer te geven op LCD-schermen die in Antwerpse trams zijn geïnstalleerd.

BackStream heeft het systeem voor contentmanagement en -distributie ontwikkeld voor Falcom, een Belgisch bedrijf dat verschillende technologieën integreert om content aan te bieden op informatiekanalen in het openbaar vervoer. Het contentmanagementsysteem van BackStream stelt de redactie van Falcom in staat om verschillende programmakanalen te maken met content die is toegesneden op de routes waarlangs de trams rijden. Content bestaat uit het weer, hoofdpunten uit het nieuws, sportnieuws, muziek, reclame én de naam van de volgende halte.

BackStream ontwikkelde een automatische datafeed waardoor Falcom content van een Belgisch radiostation kan ontvangen. Ook wordt content geleverd door een Belgische publieke omroep, lokale gemeenteraden, een reclamebureau en het vervoerbedrijf dat de trams beheert. Met behulp van de tracking- en tracingtechnologie van BackStream kan Falcom bijhouden welke content de redacteuren uit de datafeed en andere bronnen selecteren.

De content distributie oplossing van BackStream voor Falcom maakt gebruik van digitale audiobroadcasting-technologie waarmee de hele dag constant veranderende content kan worden weergegeven. Content wordt automatisch vernieuwd wanneer trams terugkeren naar de remise en binnen het bereik van het draadloze LAN van Falcom komen.

"Wij zijn blij dat wij met Falcom samenwerken op dit baanbrekende project," aldus Willem-Jan Schutte, CEO van BackStream. "Met behulp van de technologie van BackStream heeft Falcom een contentplatform gecreëerd dat trampassagiers voorziet van een constante stroom informatie. Door onze technologie kunnen contentproducers, adverteerders, detailhandelaren en dienstverleners rechtstreeks in contact komen met reizende consumenten."

Dirk Verhetsel, Gedelegeerd Commissaris van Falcom: "De technologie van BackStream zal Falcom helpen met het volbrengen van onze missie om ervoor te zorgen dat de reis per openbaar vervoer een buitengewone belevenis is voor onze klanten en gelijktijdig nieuwe zakelijke kansen te ontwikkelen voor het bedrijf."

BACKSTREAM - www.backstream.com
BackStream is de marktleider op het gebied van software-oplossingen voor contentmanagement en multi-channel contentdistributie in de Benelux. De software van BackStream maakt tracking en tracing van content mogelijk en biedt een technische basis voor contentfacturering. Content kan bestaan uit tekst, foto's, afbeeldingen, PDF-bestanden en audio- en videobestanden.

Meer dan 100 bedrijven vertrouwen op de technologie van BackStream. Tot onze klanten behoren bijvoorbeeld Compaq, Giant Bicycles, KLM, de Europese Investeringsbank, Wolters Kluwer België, Talkline, Yacht Professional Services, Randstad Holding, het Internet Persbureau, Falcom en de systeemintegrators Lost Boys, Agency.com en Valoris. Het hoofdkantoor van BackStream bevindt zich in Amsterdam. Daarnaast heeft het bedrijf een vestiging in Brussel.

Falcom - www.falcom.be
Falcom is een Belgisch mediabedrijf dat verschillende technologieën integreert om content aan te bieden op informatiekanalen in het openbaar vervoer. De zeer technische systemen van het bedrijf zijn gebaseerd op Internet-technologie, geavanceerde contentdistributie-oplossingen en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van multimediaproductie.

Voor meer informatie over het Falcom-project of de sofware-oplossingen van Backstream kunt u contact opnemen met:

Deborah Carter
VP Marketing
BackStream
tel. +31 (0)20 386 8365
e-mail: (marketing@backstream.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie