Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start eerste fase aanleg fietsstroken Haagse Carnegielaan

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2002-01-10: Eerste fase aanleg fietsstroken Carnegielaan

Op de Carnegielaan en de Groot Hertoginnelaan worden fietsstroken en fietspaden aangelegd. De eerste fase van de werkzaamheden begint op maandag 21 januari 2002 en duurt ongeveer zes weken. Het werk wordt in drie verschillende fases uitgevoerd. De totale werkzaamheden duren tot vrijdag 10 mei 2002.

Eerste fase
De eerst fase van dit project duurt van 21 januari tot 4 maart 2002. Dan vinden de werkzaamheden plaats aan de zuidzijde van de Carnegielaan, tussen de Tobias Asserlaan en de Groot Hertoginnelaan. In dit deel van de Carnegielaan wordt een fietsstrook aangelegd en ter hoogte van de kruising Groot Hertoginnelaan - Carnegielaan komt een fietspad. Ook worden er op de Laan van Meerdervoort parkeerplaatsen aangelegd. Deze functioneren tijdelijk als taxistandplaats. Na de werkzaamheden zijn dit openbare parkeerplaatsen. Tijdens deze fase kunnen de parkeerplaatsen tussen de Tobias Asserlaan en de Buitenrustweg niet worden gebruikt.

Omleidingsroutes
Tijdens de werkzaamheden in de eerste twee fases, van 21 januari tot 8 april 2002, blijft het doorgaande verkeer de stad in via de Carnegielaan, de Groot Hertoginnelaan en de Laan van Meerdervoort mogelijk. Het doorgaande verkeer de stad uit wordt omgeleid via de Laan van Meerdervoort en de Javastraat. Verkeer op deze omleidingsroutes moet rekening houden met enige vertraging.

Fietsers en het openbaar vervoer kunnen tijdens de werkzaamheden wel altijd via de Carnegielaan rijden. Wel wordt fietsers aangeraden tijdens de werkzaamheden gebruik te maken van de fietsdoorsteek Andries Bickerweg, Jacob Catslaan en Tolweg/Scheveningse-weg.

Fiets Voorop!
De aanleg van fietsstroken en fietspaden aan de Carnegielaan en de Groot Hertoginnelaan is een project uit het fietsplan Fiets Voorop!. Dit fietsplan beschrijft een aantal maatregelen voor het bevorderen van het fietsgebruik, zowel voor de rijdende fiets als voor het stallen van de fiets. Meer informatie over het fietsplan Fiets Voorop! en het project Carnegielaan, is te vinden op
www.denhaag.nl/fietsvoorop!

10 januari 2002

last update: 11 januari 2002 ;pag.: 10628; auteur: 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie