Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 21-01-2002
Politieberichten van 20/1 (13.00 uur) t/m 21/1 (07.00 uur)

Leeuwarden: diefstal stoelen
Zondag omstreeks 13.35 uur werden op de Snekertrekweg twee mannen, 45 en 32 jaar, beiden uit Leeuwarden aangehouden. Zij hadden kort daarvoor uit een rondvaartboot, die aldaar lag afgemeerd, 4 stoelen weggenomen. Elke verdachte liep met twee stoelen te sjouwen toen hij werd aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau. De eigenaar van de rondvaartboot, een 54-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: inbraak woning
Van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Bernard Zweersstraat. Een toegangsdeur werd vernield. Uit de woonkamer werd een videorecorder weggenomen. De bewoonster, een 20-jarige vrouw, heeft aangifte gedaan.

Marrum: geheime zender
Zondag omstreeks 15.30 uur werd in samenwerking met de radiocontroledienst aan de Trijetunen een geheime zender, "De Albatros", uit de lucht gehaald. Tegen de eigenaar van de zender, een 43-jarige inwoner van Marrum, werd proces-verbaal opgemaakt. De zender werd in beslag genomen.

Heerenveen: vernieling
Zondag omstreeks 18.20 uur werd op de Gedempte Molenwijk een 25-jarige inwoner van Blesdijke aangehouden. De verdachte had kort daarvoor op de Beugel een ruit van een voordeur ingeslagen. Tevens had hij de bewoonster een 20-jarige inwoonster van Heerenveen, bedreigd. Toen de vrouw de verdachte niet wilde binnen laten, sloeg hij de ruit kapot. De oorzaak van de ruzie moet worden gezocht in de relationele sfeer. De bewoonster deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Bij zijn aanhouding bleek hij in het bezit te zijn van een boksbeugel, die in beslag genomen werd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Sneek: diefstal auto
Zondag tussen 00.15 en 16.00 uur werd vanaf de Schoolstraat een bestelauto, merk Peugeot Boxer, kleur wit, voorzien van het kenteken PZ-RH-17 gestolen. In de auto lagen diverse soorten gereedschap. De auto was eigendom van een bedrijf uit Balk. Een medewerker van het bedrijf, een 52-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Harlingen: mishandeling
Zondag omstreeks 19.05 uur kwam er een melding binnen van een vechtpartij op de Klipperstraat. Ter plaatse bleek dat een 31-jarige inwoner van Harlingen (verdachte) ruzie had gekregen met een 20-jarige inwoner uit dezelfde plaats(slachtoffer) De verdachte verkeerde in de veronderstelling dat hij een verhouding had met de bewoonster, een 23 jarige vrouw. Toen hij in de woning van de vrouw het slachtoffer zag zitten, ontstak hij in woede. De verdachte ging de woning binnen en sloeg het slachtoffer verschillende malen Op een gegeven moment pakte de verdachte een mes uit de keuken en stak daarmee op het slachtoffer in. Deze kon de steken voor een groot gedeelte afweren, doch kon niet voorkomen dat hij een aantal sneeën in zijn arm en handpalm opliep. De verdachte werd door de inmiddels gewaarschuwde politie aangehouden. Het slachtoffer zal in de loop van vandaag naar de huisarts gaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Sneek: inbraak auto
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Furmerusstraat. Een ruit aan de passagierszijde werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler en tien cd`s weggenomen. De eigenaar, een 34-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Echternerbrug: inbraak woning
Zondag tussen 06.00 en 18.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Duimstraat. Via vernieling van een ruit kwam men de woning binnen. Uit de woning werden een computer en ongeveer 90 cd`s weggenomen. De bewoner, een 41-jarige man, heeft aangifte gedaan.

Drachten; inbraak woning
Afgelopen zondag werd ingebroken in een woning aan de Hanebalken. Het slot van de toegangsdeur werd vernield. Uit de woning werden een tv, een decoder, een computer met randapparatuur, een scanner, een videocamera en een fotocamera weggenomen. De eigenaar, een 38-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Surhuisterveen: inbraak woning
Zondag tussen 14.00 en 22.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Verkerckstraat. Een raam aan de achterzijde werd opengebroken. De gehele woning werd doorzocht. Uit de woning werden sieraden, zilverwerk en geld weggenomen. De bewoner, een 55-jarige man, heeft aangifte gedaan.

Nijemirdum: onder invloed
Maandag omstreeks 01.00 uur werd op de Lyklamawei aan de bestuurder van een bestelauto een stopteken gegeven. De bestuurder reed echter door tot de Heaburgen en bracht daar zijn auto tot stilstand. Vervolgens probeerde hij er vandoor te gaan. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Nijemirdum, werd aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 345 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Appelscha: onder invloed
Maandag omstreeks 01.45 uur werd op de Vaart Noordzijde een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Appelscha, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 240 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: inbraak auto
Maandag omstreeks 00.05 uur kwam er een melding binnen dat op de Molenstraat twee mannen bezig waren met een inbraak in een personenauto. Op de Marsummerstraat werden de twee mannen aangetroffen, die het bij het zien van de politie vandoor gingen. Eén verdachte, een 23-jarige inwoner van Menaldum kon worden aangehouden. De andere verdachte werd niet meer gevonden. Toen de verdachte was aangehouden, had hij geen goederen meer in zijn bezit. Wat er precies is weggenomen, is nog niet bekend. De eigenaar van de auto moet nog worden gehoord. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Hurdegaryp: dode bij woningbrand
Maandag omstreeks 02.10 uur kwam er een melding binnen van een woningbrand aan de Gealekamp. Het betrof een uitslaande brand. De er naastgelegen woning was reeds door de bewoners verlaten. Het was niet bekend of de bewoner nog in de woning aanwezig was. Door de brandweer werd het vuur geblust. In de woning werd door de brandweer het stoffelijk overschot van vermoedelijk de bewoner aangetroffen. De naam van het slachtoffer kan op dit moment nog niet worden vrijgegeven. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is nog niet duidelijk. De gehele woning brandde uit. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie