Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Faber neemt handhavingsboek in ontvangst

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

www.minlnv.nl

MIN LNV: Faber neemt handhavingsboek in ontvangst

nr. 7 21 januari 2002

FABER NEEMT HANDHAVINGSBOEK IN ONTVANGST

Staatssecretaris Faber van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) neemt woensdag 23 januari het Zakboek Handhaving Groene Wetgeving in ontvangst.
Het Zakboek is bedoeld voor de handhavers van de groene wetgeving, zoals medewerkers van de Algemene Inspectiedienst, milieu-inspecteurs, de politie, .groene. Bijzondere Opsporings Ambtenaren, en voor beleidsmedewerkers bij milieudiensten, waterschappen, natuur- en milieuorganisaties.

Het nieuwe Zakboek is geheel toegespitst op de groene wetgeving. De nadruk ligt op de nieuwe Flora- en faunawet, die op 1 april 2002 in werking treedt. Daarnaast is er veel aandacht voor aanverwante wetten, zoals de Natuurbeschermingswet, de Boswet en de Bestrijdingsmiddelenwet. In het Zakboek staan bovendien praktische instrumenten die het dagelijkse werk in het handhavingsveld ondersteunen. Er staan voorbeelden in van .groene. handhavingsprojecten, tips voor opsporing en handhaving, handreikingen voor samenwerking met diverse handhavende instanties, checklists en draaiboeken.
Het Zakboek is een nieuwe uitgave van uitgeverij Kluwer en is in nauwe samenwerking met LNV tot stand gekomen.

Mededeling voor de redacties,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie