Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-01-2002
Politieberichten stad Utrecht, 09.35 uur

Schietincident

UTRECHT In een woning aan de Marshallaan vond zondagmorgen een schietincident plaats waarbij niemand gewond raakten.

Omstreeks 10.00 uur kreeg de politie een melding dat geschoten werd in de woning van een 43-jarige vrouw uit Utrecht. Ter plaatse trof de politie onder een geparkeerd voertuig de bewoonster aan. Zij verklaarde zich in veiligheid gebracht te hebben omdat er een schietincident had plaatsgevonden tussen twee kennissen van haar.

Gezien de ernst van de zaak besloot de politie het Arrestatieteam op te roepen. In de woning werden geen verdachten meer aangetroffen. Wel ontdekte de technische recherche twee inslagen van kogels in de woning.

Uit onderzoek kwam de identiteit van de schutter vast te staan. Het betrof een 35-jarige man uit Utrecht. De tweede man betrof een 21-jarige man uit Utrecht. De politie heeft op dit moment nog niemand kunnen aanhouden. Het is de politie nog niet duidelijk wat de aanleiding van het schietincident is geweest.

Rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag 20 op maandag 21 januari heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 04.30 uur een voertuig over de Talmalaan rijden. De bestuurder reed met hoge snelheid en voerde geen verlichting. De politie zette de achtervolging in. De 27-jarige bestuurder uit Utrecht reed de Nolenslaan op om daar snel zijn auto te parkeren. Op het moment dat de man wilde uitstappen werd hij aangehouden door de agenten.

Na een eerste blaastest bleek dat de man onder invloed van drank was. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Utrechter 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Buiten een rijverbod van twee uur kreeg de man ook een proces verbaal voor het rijden onder invloed, het rijden zonder verlichting en het overschrijden van de maximum snelheid.

Dief aangehouden

UTRECHT Tijdens de surveillance zagen agenten op de Schimmelpennincklaan een voor de politie bekende man op zijn fiets rijden. Achterop de fiets vervoerde hij een kinderzitje. Omdat de agenten het niet vertrouwden besloten zij de man te controleren.

Omstreeks 2.30 uur zag de 25-jarige verdachte dat de politie hem wilde controleren. Hierop probeerde hij via de Tripkade weg te komen en gooide het kinderzitje voor de politieauto. De agenten konden het stoeltje ontwijken en vervolgden hun achtervolging. Uiteindelijk kon de Utrechter op de Albrecht Thaerlaan worden aangehouden.

Op het bureau wilde de verdachte niets zeggen. Tijden de fouillering werden een aantal goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De agenten besloten een onderzoek in de buurt in te stellen. Op de Albrecht Thaerlaan trof de politie een opengebroken auto aan. De eigenaar is met een briefje op de hoogte gesteld van het ongemak.

Verkeerde adres

UTRECHT Zondagavond werd een bewoner aan de Weerensteinlaan bedreigd door een onbekende man die aan het verkeerde adres was.

Omstreeks 20.30 uur werd aangebeld bij de woning. De 23-jarige bewoner uit Utrecht deed de deur open en stond oog in oog met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De onbekende man vroeg of een bepaald persoon thuis was. De bewoner verklaarde dat deze persoon niet op dit adres woonde. Hierop hoorde de bewoner twee maal de trekker overgaan maar een schot volgde niet.

De verdachte pakte een mes uit zijn jas en bedreigde de bewoner. Deze vluchtte zijn woning in met de verdachte achter hem aan. In de woning zag de verdachte dat hij op het verkeerde adres was. Hij verontschuldigde zich en rende de woning uit. Uit onderzoek heeft de politie de identiteit van de verdachte weten vast te stellen. Het betrof een 22-jarige man uit Utrecht. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Illegale zender uit de lucht
UTRECHT De politie heeft in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat een zender uit de lucht gehaald die voor de nodige storing zorgde.

Omstreeks 15.30 uur werd de zender op de Ankaradreef gelokaliseerd. De eigenaar - een 31-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De zender die tot in Beverwijk te horen was werd in beslag genomen.

Vier personen aangehouden in gestolen auto
UTRECHT Tijdens de surveillance trof de politie in de berm van de Vleutenseweg een auto aan met vier inzittenden.

De agenten spraken de personen omstreeks 11.00 uur aan. Zij verklaarde op iets te zitten wachten. Via de meldkamer werd het kenteken opgevraagd en bleek dat de auto gestolen was. De vier inzittenden werden aangehouden. Het betrof een 32, 31 en twee 28-jarige personen allen uit Utrecht.

Vermoedelijk was het iets de politie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie