Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-01-2002
Politieberichten district Lekstroom, 10.10 uur

Poging beroving met koevoet

NIEUWEGEIN In de nacht van zondag 20 op maandag 21 januari hebben twee verdachten gepoogd een man te beroven. Die raakte daarbij gewond en is in het ziekenhuis opgenomen.

Rond 03.45 uur verliet een 20-jarige man uit Nieuwegein een horecagelegenheid aan de Herenstraat. Twee hem onbekende mannen verlieten tegelijk met hem dezelfde gelegenheid en liepen achter hem aan. Eén van hen pakte een koevoet uit zijn jas, sloeg daarmee de Nieuwegeiner in het gezicht en zei dat hij zijn portemonnee moest geven. De Nieuwegeiner weigerde en werd vervolgens nog enkele malen met de koevoet tegen zijn hoofd geslagen. Daarna renden de beide verdachten weg en lieten het gewonde slachtoffer achter. Het slachtoffer is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht en daar opgenomen.

De verdachten voldoen aan het volgende signalement:
-Blanke man, ± 25 jaar, ± 1.80 meter, donker kort haar en een smal postuur.

-Blanke man, ± 25 jaar, ± 1.65 à 1.70 meter, donkerblond haar en kalend.
Zij reden vermoedelijk in een donkerkleurig auto, gelijkend op een Opel Kadett.

De politie verzoekt getuige(n) of anderen die belangrijke informatie kunnen verstrekken, contact op te nemen met district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Veel te snel

LOPIK Op zondag 20 januari moest een automobilist na een zware snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren.

Rond 11.00 uur surveilleerden politiemensen in een onopvallende politiewagen op de ProvincialeWeg N210, komende uit de richting van Lopik en gaande in de richting van Schoonhoven. Voor hen reed een 46-jarige automobilist uit Bergen (NH). De man had kennelijk veel haast, want terwijl daar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt, reed hij met een (al gecorrigeerde) snelheid van 146 km/u. De Bergenaar werd in Schoonhoven aan de kant van de weg gezet.

Gezien de zwaarte van de overtreding werd de man zijn rijbewijs ingevorderd en werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vernielertjes aangehouden

NIEUWEGEIN Op zondag 20 januari zijn twee jongetjes voor de vernieling van een ruit aangehouden.

Rond 15.00 uur zag een getuige dat twee jongetjes met stokken tegen een raam van een school aan de Bendienlaan sloegen en deze vernielden. De getuige belde de politie en gaf het signalement van de knaapjes door. Politiemensen troffen de beide jongens zittend op een bank op het schoolplein aan. De jongens, beiden 14 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werden aangehouden.

De jongens bekenden de vernieling en werden door hun zeer ontstemde ouders van het politiebureau opgehaald. Er wordt nog gekeken of hun zaak voor een alternatieve afdoening wordt overgedragen aan Bureau Halt.

Auto tegen boom

NIEUWEGEIN Op zondag 20 januari is een automobilist met zijn auto tegen een boom gereden en gewond geraakt.

Rond 17.50 uur reed een 28-jarige automobilist uit Nieuwegein met zijn auto over de Zandveldseweg in de richting van de A2. Een getuige verklaarde te hebben gezien dat er geen ander voertuig voor of achter de Nieuwegeiner reed. De auto maakte plotseling een beweging naar links, raakte de stoeprand, draaide een halve slag en kwam vervolgens tegen een boom in de middenberm tot stilstand.

De bestuurder kon op eigen kracht uit de auto komen, maar liep door het ongeval een vermoedelijk gebroken rechterarm en gezichtsletsel op. De man is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie