Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sporten voor senioren in Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoogeveen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogeveen

Nieuws

21 januari 2002

Sporten voor senioren in Hoogeveen

In de gemeente Hoogeveen gaat binnenkort voor de vijfde keer een sportproject voor senioren in de leeftijd van 55 tot 65 jaar van start. In de gemeente Hoogeveen wonen zo'n 2800 mensen in deze leeftijdscategorie. De helft daarvan sport al regelmatig. De organisatie rekent op enkele honderden deelnemers.

Het project biedt senioren met én zonder een aandoening of lichamelijke beperking de gelegenheid kennis te maken met allerlei sporten.

Alle senioren in Hoogeveen tussen de 55 en 60 jaar hebben een brief ontvangen met een uitnodiging om mee te doen aan het project. Iedereen die mee wil doen krijgt eerst een fittest. Hierbij is ook een arts aanwezig. Welke fittest het wordt, is afhankelijk van de fysieke gesteldheid van de deelnemer.

Introductie

De deelnemers kunnen daarna een introductieprogramma van 10 weken volgen. Hierin worden verschillende sport- en spelactiviteiten gegeven. Er zijn twee programma's: één voor mensen met en één voor mensen zonder een chronische aandoening en/of lichamelijke beperking. De sportactiviteiten worden gehouden in een sporthal of gymzaal in de buurt.

Na afloop van dit introductieprogramma kan worden meegedaan aan een vervolgprogramma, waarin wekelijks wisselende activiteiten worden aangeboden. Daarna kan men kiezen om te gaan sporten bij een vereniging of te blijven sporten binnen deze groepen.

Het sportproject voor senioren is een activiteit van SPORTDrenthe, de gemeente Hoogeveen, de Stichting Welzijnswerk Hoogeveen, de Stichting Sportstimulering Hoogeveen en de Rijksuniversiteit Groningen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie