Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijkse toekenning MAA-Awards

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persberichten

Jaarlijkse toekenning MAA-Awards, 21/01/2002

Tijdens een zeer druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst van Maastricht Aachen Airport heeft directeur Biemond de jaarlijkse MAA Awards uitgereikt aan twee bedrijven en één persoon die de luchthaven op speciale wijze hebben ondersteund in het afgelopen jaar of over een langere periode.
Prof. Dr. Otto Eschweiler, voormalig secretaris van de Industrie und Handelskammer (IHK) van Aachen ontving de onderscheiding Ambassadeur van MAA.
MAA Awards werden toegekend aan Maastricht Aachen Airportshop / Chacalli De Decker en aan Travel Inn Maastricht.

Prof. Dr. Otto Eschweiler
De heer Eschweiler werd benoemd tot Ambassadeur van MAA wegens zijn grote verdiensten voor de luchthaven over een lange reeks van jaren. Zo heeft hij zich in zijn functie als secretaris van de IHK Aachen en ook na zijn terugtreding jarenlang ingezet voor de ontwikkeling van MAA als luchthaven voor de Euregio Maas Rijn. Met de Akense Kamer heeft hij in Duitsland op vele manieren promotie gemaakt voor de luchthaven. Hij vond het van groot belang dat de stad Aachen zich kon profileren als een industrie en hightech stad met een eigen luchthaven. Dit bracht hij ook bij Duitse politici en bestuurders regelmatig onder de aandacht. Ook in de Raad van Commissarissen van de luchthaven had hij een actieve en creatieve inbreng. Daarnaast heeft hij als Honorair Consul van het Koninkrijk der Nederlanden in Duitsland vele malen de gelegenheid benut om zijn betrokkenheid bij Maastricht Aachen Airport uit te dragen.

Travel Inn Maastricht
Ludi Jeukens, directeur /eigenaar van het in het passagiersgebouw gevestigde restaurant Travel Inn, ontving uit handen van luchthaven directeur Biemond de bronzen MAA Award voor Stuwende Kracht. Deze onderscheiding werd hem toegekend vanwege zijn jarenlange staat van dienst op de luchthaven en vanwege de investeringen in de nieuwe koffiecorner / bar in de vertrekhal.
De heer Jeukens begon in 1985 als restaurantmedewerker op de luchthaven. In 1991 nam hij samen met compagnon John Linotte het restaurant over dat werd herdoopt in Travel Inn. Sinds 1995 runt hij het bedrijf als directeur / eigenaar; daarnaast is hij ook eigenaar van het luchtvaartcateringbedrijf Travel Inn dat maaltijden en dranken levert aan diverse luchtvaartmaatschappijen. Mede vanwege de bouw en sfeervolle inrichting van een nieuwe bar annex koffiecorner in de vertrekhal in afgelopen jaar heeft de heer Jeukens de MAA Award 2001 ontvangen.

Maastricht Aachen Airport Shop
Namens de Maastricht Aachen Airport Shop van Chacalli De Decker nam de heer Wilfred van der Kloet de bronzen onderscheiding met bijbehorend certificaat in ontvangst. De Award Stuwende Kracht 2001 werd toegekend aan het gehele team van de Airport Shop omdat men erin geslaagd was, ten behoeve van de vertrekkende passagiers een geheel nieuwe en modern ogende shop met een hoogwaardig assortiment te presenteren. Toen na het opheffen van de Europese binnengrenzen het recht om taxfree te kopen voor de meeste EU-bestemmingen in 1999 verviel, viel ook het doek voor de toenmalige taxfree shop. In het voorjaar 2000 benaderde MAA de van oorsprong Belgische onderneming Chacalli De Decker voor het inrichten van een nieuwe winkel in de vertrekhal. Dit bedrijf heeft zijn sporen verdiend als een belangrijke leverancier van taxfree goederen voor diplomatieke diensten, luchtvaartmaatschappijen en scheepvaartmaatschappijen, en exploiteert sinds enkele jaren ook de Airport Shop op Rotterdam Airport. Om de passagiers op MAA gedurende het zomerseizoen 2000 ten dienste te zijn richtte Chacalli De Decker op de plaats van de voormalige taxfree shop een provisorische winkel in, die in 2001 werd vervangen door een grotere en modernere Airport Shop.

Terug

Overige nieuwsberichten

Toekomstschets combineert ontwikkeling Maastricht Aachen Airport en Bedrijvenpark, 14/06/2001

Jaarlijkse toekenning MAA-Awards, 21/01/2002

Regionale luchthavens krijgen nieuwe Teletekst info-paginas, 21/01/2002

Alle vakantiebestemmingen vanaf Maastricht Aachen Airport gehandhaafd in 2002., 21/01/2002

Jaaroverzicht Maastricht Aachen Airport, 21/01/2002

Jan Tindemans volgt Biemond op als directeur, 21/01/2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie