Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 21-01-2002
Politieberichten van 21/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: parkeren binnenstad
Het afgelopen weekend werden in de binnenstad in totaal 190 bestuurders bekeurd ter zake foutief parkeren. Van vrijdag op zaterdag gingen 85 bestuurders in de fout, terwijl een dag later 105 bestuurders hun voertuig parkeerden in strijd met de regels. In de parkeergarage was beide dagen voldoende parkeergelegenheid.

Twijzel: inbraak auto`s
Van zondag op maandag werd ingebroken in een viertal personenauto`s, die geparkeerd stonden op de Piterpolle (2), de Mounewei en de Simke Kloostermanstrjitte. In alle gevallen kwam men binnen door verbreking. Uit de auto`s werd geluidsapparatuur weggenomen. De eigenaars van de auto`s hebben aangifte gedaan.

Joure: inbraak kantoor
Afgelopen weekend werd ingebroken in een kantoor van het waterschap "Boarn en Klif" aan de Edisonweg. Een ruit van het kantoor werd vernield. Uit een kantoor werden twee computers weggenomen. Een medewerker van het waterschap, een 44-jarige inwoner van Joure, heeft aangifte gedaan.

Makkum: inbraak woning
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Stienplaats. Een ruit werd vernield en uit de woning werd een laptop weggenomen. De eigenaresse, een 29-jarige inwoonster van Makkum, heeft aangifte gedaan.

Warten: vrachtwagen van de weg
Maandag omstreeks 07.00 uur kwam de bestuurder van een vrachtwagencombinatie door een harde windvlaag tussen de Fonejachtbrug en de Langdeelbrug in de berm van de Waldwei terecht. De vrachtwagen, die bestuurd werd door een 23-jarige inwoner van Arum, kwam tot zijn assen vast te zitten in de zachte berm. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De vrachtwagencombinatie was van een bedrijf uit Wommels. De Waldwei werd na de ochtendspits afgesloten voor het verkeer. Gedurende deze tijd werd het verkeer omgeleid. De omleiding leverde geen problemen op en na 12.45 uur was de zaak geklaard en werd de weg weer opengesteld voor het verkeer.

Burgum: woningbrand
Maandag omstreeks 09.30 uur brak tijdens afwezigheid van de bewoners brand uit in een woning aan de Lauermanstraat. Het bleek dat op de zolderverdieping een hevige rookontwikkeling was, die via het dak tevoorschijn kwam. Het betrof een twee onder één kapwoning. De bewoners van de andere woning hadden deze inmiddels verlaten. Door de brandweer werd het vuur geblust. Het vuur was snel onder controle. De brand bleek ontstaan te zijn op de zolderverdieping in de nabijheid van een gaskachel. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is nog niet duidelijk. Het schadebedrag is niet bekend. Beide woningen kwamen vol rook te staan. De woning werd bewoond door een 63-jarige man en zijn 63-jarige vrouw.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie