Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondernemingskamer geeft HBG gelijk én constateert wanbeleid

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hollandsche Beton Groep
Zoek soortgelijke berichten
Hollandsche Beton Groep

Persberichten
21 januari 2002
Ondernemingskamer stelt HBG in gelijk én constateert wanbeleid op grond nieuwe rechtsregel

Rijswijk De Ondernemingskamer van het Gerechthof te Amsterdam heeft vanmorgen uitspraak gedaan over de gang van zaken rond de totstandkoming van de fusie tussen HAM en Ballast Nedam Baggeren.

HBG is verheugd over de constatering van de Ondernemingskamer, dat alle kwantitatieve en kwalitatieve aspecten in aanmerking genomen het HBG-bestuur in redelijkheid tot zijn keuze heeft kunnen komen. Hiermee volgt de Ondernemingskamer de bevindingen, zoals die zijn geformuleerd door de twee door de Ondernemingskamer ingestelde enquêtecommissies. Deze commissies bevestigden beide na diepgaand onderzoek de zorgvuldigheid van beleid.

De Ondernemingskamer meent echter dat HBG aandeelhouders vooraf had dienen te consulteren over afwijzing van het bod van Boskalis. De Ondernemingskamer kwalificeert het als wanbeleid dat dit niet is gebeurd, zonder hieraan consequenties te verbinden. HBG is van mening dat de rechtbank een nieuwe rechtsregel introduceert door consultatie van aandeelhouders verplicht te stellen. Hierover zal de Groep nader juridisch advies inwinnen.

HBG beraadt zich op de mogelijkheid om tegen de beschikking cassatieberoep in te stellen bij de Hoge Raad der Nederlanden.

De beslissing van de Ondernemingskamer heeft geen invloed op Ballast Ham Dredging.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, HBG Public Relations, 070 3722121.

terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie