Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scholen zijn klaar voor Integraal Personeelsbeleid

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Inspectie van het Onderwijs
Zoek soortgelijke berichten

Inspectie van het Onderwijs


Integraal Personeelsbeleid in de startblokken

Utrecht, 21 januari 2002

Op veel scholen is een begin gemaakt met de invoering van Integraal Personeelsbeleid (IPB) met cursussen, beleidsstukken, competentieprofielen en de modernisering van bestaande personeelsinstrumenten. Van integratie kan echter nog niet worden gesproken.

Dit blijkt uit een onderzoek naar de voortgang van de invoering van integraal personeelsbeleid, uitgevoerd door Research voor Beleid in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs. De meting zal de komende jaren worden herhaald.
De invoering van integraal personeelsbeleid vloeit voort uit afspraken die werkgevers en werknemers in de CAO hebben gemaakt.

In de monitor wordt de invoering van integraal personeelsbeleid gemeten aan de hand van drie onderwerpen: de randvoorwaarden voor integraal personeels beleid, de mate van integratie en aspecten van personeelsbeleid.
De randvoorwaarden voor de invoering van integraal personeelsbeleid zijn voldoende aanwezig. Het personeel acht over het geheel genomen het schoolmanagement in staat om binnen de gestelde termijnen integraal personeels beleid verantwoord in te voeren, en de houding van personeel en management ten opzichte van integraal personeelsbeleid is positief.
Wat betreft de mate van integratie, een essentiële factor bij integraal personeelsbeleid, blijkt dat dit nog weinig ontwikkeld is op de meeste scholen, wat niet vreemd is gezien het jonge karakter van dit element van integraal personeelsbeleid.
De traditionele aspecten van personeelsbeleid (zoals werving en selectie, functioneringgesprekken, personeelsbeheer en zorg) zijn redelijk tot goed ontwikkeld in de scholen. De nieuwere aspecten van personeelsbeleid, zoals loopbaanmanagement en het benutten van de ruimte in arbeidsvoorwaarden blijven hier qua ontwikkeling nog bij achter.

Meer informatie over Integraal Personeelsbeleid kunt u opvragen bij Thirza Stam T: 030-6669813 of 06-52004155 E: (T.Stam@owinsp.nl). Een exemplaar van de brochure Integraal Personeelsbeleid met een samenvatting van het onderzoek is verkrijgbaar bij Postbus 51of te downloaden. Het volledige rapport kunt u downloaden op www.onderwijsinspectie.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie