Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste exemplaar brochure 'Sfeer proeven in het werkveld'

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ECABO

Handige leidraad van ecabo voor korte stages in het vmbo

VMBO-leerlingen krijgen steeds vaker de kans om via korte stages alvast kennis te maken met het bedrijfsleven. Daarom heeft kenniscentrum beroepsonderwijs en bedrijfsleven ECABO de brochure 'Sfeer proeven in het werkveld' uitgebracht. Het is een uitgebreid handvat voor VMBO-scholen die oriënterende stages willen opzetten. Het eerste exemplaar van de brochure wordt maandag 21 januari aangeboden aan mevrouw T. Hanssen, directeur van Ondernemersvereniging Amstelveen.

Het VMBO, voluit Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs, is de opvolger van de MAVO en het LBO. De meeste leerlingen stromen na het VMBO door naar een MBO-opleiding. Ze blijken het echter vaak moeilijk te vinden om de juiste vervolgopleiding te kiezen. Scholen kunnen hun leerlingen tegemoet komen door ze via korte stages alvast kennis te laten maken met de praktijk. Steeds meer VMBO-instellingen lopen warm voor dergelijke stages.

Tegelijkertijd willen ze hun leerlingen natuurlijk niet zomaar het bedrijfsleven insturen. Daarom heeft ECABO de brochure 'Sfeer proeven in het werkveld' uitgebracht. Het is een stappenplan voor het organiseren van korte oriënterende stages in het VMBO. Alle VMBO-scholen krijgen kosteloos een exemplaar toegestuurd.

'Sfeer proeven in het werkveld' beschrijft aan de hand van vijf stappen hoe een VMBO-school systematisch en doelgericht tot een stagebeleid kan komen. De teksten worden steeds gelardeerd met praktijkvoorbeelden van, met name scholengemeenschap Panta Rhei. Deze Amstelveense onderwijsinstelling laat derdejaars leerlingen van de afdeling Administratie een 9-daagse stage lopen. Dat gebeurde vorig jaar voor het eerst. Panta Rhei maakt bij het opzetten en de uitvoering van de stages geregeld gebruik van de expertise van ECABO. Panta Rhei en ECABO regelden bijvoorbeeld samen de 33 stageadressen van vorig jaar. De leerlingen, de begeleiders binnen de bedrijven en docenten bleken enthousiast over de wederzijdse kennismaking.

ECABO kan bogen op een jarenlange ervaring met beroepspraktijkvorming in het MBO en werkt ook meer en meer voor het VMBO. De brochure is geschreven door twee ECABO-adviseurs, Jeannet Zwart en Rob Swager. Rob Swager zal het eerste exemplaar aanbieden aan mevrouw T. Hanssen van Ondernemersvereniging Amstelveen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie