Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openbare bekendmakingen gemeente Breukelen

Datum nieuwsfeit: 21-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Breukelen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breukelen---

* Nieuws

* Raad en Commissies

* Officiële Bekendmakingen

* Projecten

* Werk in Uitvoering

* Evenementen

* Vacatures

* Discussieforum

U bevind zich hier:

Actueel / Officiële Bekendmakingen

Denk en praat mee over de toekomstvisie van het Vecht- en Plassengebied:

Discussieavond op 9 januari 2002 in Loenen

De gemeenten Breukelen, Abcoude, en Loenen en de provincie Utrecht werken samen aan een toekomstvisie, het zogenoemde Strategisch Gebiedsperspectief Vecht- en Plassengebied. Een visie, waarin de ambities voor de komende 20 jaar centraal staan. In september is over dit onderwerp gesproken met maatschappelijke organisaties, raadsleden en geïnteresseerde burgers. Inmiddels hebben talrijke gesprekken en tussentijdse discussies plaatsgevonden. Nu presenteert de stuurgroep een verder uitgewerkte visie, ter bespreking met inwoners die mee willen denken over hun omgeving in de toekomst.

De toekomstvisie in een notendop

De stuurgroep die de toekomstvisie presenteert is van mening dat het Vecht- en Plassengebied zich vooral onderscheidt door de historisch gegroeide identiteit. Het Vecht- en Plassengebied is al eeuwenlang de (handels)verbinding tussen Amsterdam en Utrecht. Hieraan ontleent het gebied zijn belangrijke cultuurhistorische waarde. Opvallend daarbij is dat Amsterdam en Utrecht zich steeds verder hebben ontwikkeld tot de poort van Europa, terwijl het Vecht- en Plassengebied een plek is gebleven waar men relatief weinig hinder van de drukte van de stad heeft en rust en ruimte vindt. En dat alles in een landschap dat in de loop der tijden door boeren gevormd en beheerd is. Deze historisch gegroeide identiteit wil de stuurgroep de komende 15 tot 25 jaar behouden en versterken.

Groene Buitenplaats in de Deltametropool

Om deze groene buitenplaats in de turbulente omgeving goed te bewaren, formuleerde de stuurgroep een aantal strategische doelstellingen.
* Zo pleit de stuurgroep hartgrondig voor het instandhouden van de sociale structuur van dit moment, zodat dorpshuizen, scholen, eerstelijnsgezondheidszorg en zorgvoorzieningen minstens op hun huidige schaal blijven bestaan.

* Daarvoor zijn mensen, inwoners nodig. Vanwege de toenemende vergrijzing en het afnemende aantal inwoners per woning is het eigenlijk onvermijdelijk dat gebouwd zal moeten worden; zoveel mogelijk binnen de huidige plannen (650 - 700 woningen), maar wellicht ook (in kleinschalige vorm) buiten huidige contouren (300 woningen over de komende 20 jaar).

* Zware milieubelastende industrie past niet in dit gebied; een beperkte uitbreiding van de bestaande bedrijventerreinen (en herstructurering) vindt de stuurgroep wel wenselijk. Vooral zakelijke dienstverlening krijgt daarbij voorrang. Een beperkte groei van het aantal arbeidsplaatsen is wenselijk.
* Wat betreft het toerisme moet vooral het kleinschalige gestimuleerd worden: dagrecreatie, fiets- en wandelpaden, agro- en ecotoerisme vormen voor de toekomst de uitdagingen op recreatief vlak.

* Net als in de rest van Nederland, zal ook in het Vecht- en Plassengebied het landbouwareaal afnemen. Het resterende deel van de sector verdient versterking. Er is in de toekomst geen ruimte voor uitbreiding van de intensieve veehouderij, aldus de stuurgroep.

* Behoud van het open karakter van het agrarische cultuurlandschap en verdere natuurontwikkeling vindt de stuurgroep voor de komende jaren zeer belangrijk. De ecologische hoofdstructuur moet versterkt worden, en er wordt verder gewerkt aan behoud van historische landschapselementen (bijvoorbeeld de hoogstamfruitbomen). Ook de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam spelen in de toekomst een belangrijke rol als cultuurhistorisch erfgoed in het landschap.

Meepraten? Kom op 9 januari naar 't Web in Loenen De gemeenten Breukelen, Abcoude en Loenen en de provincie Utrecht werken samen aan de toekomstvisie. Heel graag horen zij ook uw mening. U wordt daarom van harte uitgenodigd voor de discussieavond op 9 januari 2002 om 20.00 uur in 't Web, Spinnerie 15 te Loenen. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en staat de koffie klaar. Kom op tijd, want vol is vol.

Meer informatie?
Wilt u alvast meer weten over het strategisch gebiedsperspectief Vecht- en Plassengebied? In het gemeentehuis kunt u vanaf vandaag een exemplaar van de notitie 'Groene buitenplaats in de Deltametropool' afhalen. Wilt u meer informatie, bel dan Roel van Vliet, telefoon (030) 25 82 318 of de voorlichter in uw gemeente.

Denk mee en praat mee op 9 januari!

Tijdelijke afsluiting Maarsserbrug in Maarssen
In verband met de spooruitbreiding Amsterdam-Utrecht bouwt Railinfrabeheer momenteel een calamiteitenafrit aan de Maarsserbrug. In verband met werkzaamheden hiervoor zal de Maarsserbrug op de volgende dagen afgesloten zijn voor autoverkeer:

Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 januari 2002.

De afsluiting start op de eerste dag om 7.00 uur en eindigt op de laatste dag om 22.00 uur. Autoverkeer wordt via borden omgeleid via de Zuilense Ring of de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen. De afsluiting van de Maarsserbrug geldt niet voor voetgangers en (brom)fietsers. Gedurende maandag 7 tot en met vrijdag 11 januari 2002 is buiten de spitsuren (van 10.00 tot 16.00 uur) op de brug slechts 1 rijstrook voor autoverkeer beschikbaar.

Voetgangers en fietsers worden tussen 12 december en 12 januari voor beide richtingen over 1 strook voor langzaam verkeer geleid. Om onveilige situaties te voorkomen dienen (brom)fietsers af te stappen en te lopen.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Railinfrabeheer. Zij zijn telefonisch te bereiken op telefoonnummer (0346) 25 27 00.

Inzamelen oude kerstbomen

Evenals voorgaande jaren zal ook dit jaar de gemeente weer kerstbomen inzamelen. Dit gebeurt op maandag 7 januari 2002. Vanaf 's morgens 8.00 uur zullen de wagens van de gemeente door de wijken rijden om de kerstbomen op te halen. Iedere ingeleverde kerstboom is goed voor 1 lot. Hiermee maakt u kans op één van de vijf cadeaubonnen van f. 75,- ( 34,-).
De uitslag van de trekking van de loten zal op diverse plaatsen worden gepubliceerd op dinsdag 8 januari. De prijzen kunnen worden afgehaald op woensdag 9 januari tussen 15.00 en 17.00 uur aan de gemeentewerf, Wilhelminastraat 43a in Breukelen.

Bijeenkomst Ouderenbeleid

16 Januari vindt de tweede bijeenkomst Ouderenbeleid plaats. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden in restaurant 'De Herbergh' (ingang Hazeslinger) in Breukelen om 15.00 uur.

De eerste bijeenkomst over het ouderenbeleid op 28 november was een overweldigend succes. Zo'n 200 personen bezochten de bijeenkomst. Helaas waren er niet voldoende zitplaatsen in de zaal van De Herbergh waardoor velen, vanwege de veiligheidssituatie, naar huis werden gestuurd. Voor hen is speciaal een tweede bijeenkomst georganiseerd. Gesproken wordt over het plaatselijke ouderenbeleid zoals dat is geformuleerd in het gemeentelijk Welzijnsplan 2002-2005. Een kopie van het gedeelte over het gemeentelijk ouderenbeleid kunt u verkrijgen bij Paul Ketelaars (telefoon (0346) 26 04 34) of Ada Lambo (telefoon (0346) 26 09 09) van de afdeling WOS van de gemeente Breukelen.
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...