Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV Bondgenoten: principeakkoord bij Dynadro

Datum nieuwsfeit: 22-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: principeakkoord bij Dynadro

FNV Bondgenoten: principeakkoord bij Dynadro

Bij drogistengroothandel Dynadro heeft FNV Bondgenoten een principeakkoord afgesloten voor een nieuwe CAO. De bond is met het bedrijf een structurele loonsverhoging overeengekomen van 3,6%. FNV Bondgenotenbestuurder Martha Hesper is tevreden met het akkoord: '3,6% is geen slecht resultaat in deze tijd, zeker als je bedenkt dat de laatste 10 jaar bij Dyandro de verhogingen werden toegekend per 1 juli en deze moet per 1 april ingaan. Eigenlijk kom je dan zelfs boven de 4% uit'.

In het akkoord zijn verder nog afspraken gemaakt over de uitkering en aanvulling bij arbeidsongeschiktheid. Die wordt in het tweede jaar verhoogd naar 100%. Daarnaast zijn een uitbreiding van het vakbondsverlof en extra vakantieopbouw voor oudere werknemers overeengekomen.

Dynadro is een groothandel voor drogisten en heeft zijn hoofdkantoor in Leusden. In totaal zijn bij het bedrijf zo'n 600 mensen werkzaam. Volgende week gaat FNV Bondgenoten zijn leden raadplegen over het akkoord.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie