Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet verzwaart en verbreedt Nederlandse Voedselautoriteit

Datum nieuwsfeit: 22-01-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Het kabinet wil de Nederlandse Voedselautoriteit (NVa) verzwaren tot een onafhankelijke organisatie met meer en bredere bevoegdheden, waarin de publieke keurings-en controle-instellingen op het terrein van voedselgerelateerde en niet-voedselgerelateerde producten worden samengebracht. In deze publiekrechtelijke organisatie krijgen zowel de Keuringsdienst van Waren (KvW) als belangrijke onderdelen van de Rijksdienst voor de Keuring van Vee en Vlees (RVV) een plaats. De normstelling ten behoeve van de volksgezondheid en gezondheidsbescherming is de verantwoordelijkheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij is verantwoordelijk voor de gehele voedselproductie, -keten en ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie