Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Project voor meer politieke bewustwording jongeren Hoogezand

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 15 januari 2002 Persbericht 2002/03

Wegwijs op het gemeentehuis

Op woensdag 23 januari aanstaande organiseert de gemeente Hoogezand-Sappemeer, in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), het project Wegwijs op het Gemeentehuis. Ruim 50 eindexamen HAVO-leerlingen van het Dr. Aletta Jacobscollege gaan zich bijna 12 uur bezighouden met politiek. De gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft een bedrag van 1.134,45 beschikbaar gesteld, waarmee de leerlingen aan de slag kunnen om hun eigen plannen uit te werken. s Avonds gaan zij - zoals gebruikelijk in de politiek - over de voorstellen stemmen tijdens een raadsvergadering.

Het project Wegwijs op het Gemeentehuislevert een bijdrage aan de politieke bewustwording van jongeren. Het laat jongeren zien hoe gemeentelijk beleid tot stand komt. Met dit project wil de gemeente dan ook jongeren meer bij de politiek betrekken. Het principe achter dit project is leren door ervaren, doordat ze er zelf concreet mee aan de slag gaan.

Tijdens de werkdag op het gemeentehuis gaan de leerlingen gesprekken voeren met raadsleden, medewerkers en vertegenwoordigers van verschillende instellingen. Op basis hiervan gaan de leerlingen hun projectvoorstel zowel inhoudelijk als financieel onderbouwen.

Ook u bent uiteraard van harte welkom om aanwezig te zijn tijdens de Wegwijsdag en s avonds de stemming voor het beste project bij te wonen. Het project dat met een meerderheid van stemmen wordt aangenomen, gaat de gemeente daadwerkelijk uitvoeren.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie