Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openstelling steun referendumverzoek Aalmarkt Leiden

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Leiden

Openstelling steun referendumverzoek Aalmarkt

In december heeft de gemeenteraad ingestemd met een inleidend verzoek voor een referendum over de aanpak van het Aalmarktgebied. Burgemeester en Wethouders maken hiermee bekend waar en wanneer verklaringen kunnen worden ondertekend ter ondersteuning van een definitief verzoek voor een referendum over dit raadsvoorstel.

BOUWEN EN WONEN - De gemeenteraad zal op dinsdag 22 januari 2002 de vraagstelling voor dit referendum vaststellen. Burgemeester en Wethouders hebben de raad de volgende tekst voorgesteld, conform het advies van de Referendumkamer voor de inzameling van handtekeningen: 'De gemeenteraad van Leiden beslist binnenkort over een plan voor de aanpak van de Aalmarkt en omgeving (raadsvoorstel 01.0145). De Werkgroep Referendum Aalmarkt heeft een referendum over dat plan aangevraagd. Met het zetten van uw handtekening ondersteunt u deze aanvraag. Het betekent niet dat u zich hiermee uitspreekt voor of tegen het plan.'

Wanneer en waar?
Vanaf 23 januari aanstaande kunnen handtekeningen worden gezet ter ondersteuning van dit referendumverzoek. De adressen daarvoor zijn:
- stadhuis, Stadhuisplein 1 (informatiebalie);
- bureau Parkeercontrole, Zonneveldstraat 10 (receptie);
- brandweerkazerne, Gooimeerlaan 25 (receptie);
- dienst Milieu en Beheer, Admiraal Banckertweg 15 (Servicepunt Woonomgeving);

- wijkkantoor stadsdeel West, Lage Morsweg 102 (secretariaat).
De openingstijden zijn op elke locatie van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Bovendien kan op het bureau Parkeercontrole ook op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur worden getekend. De periode van zes weken voor de ondertekening van deze ondersteuningsverklaringen loopt van woensdag 23 januari 2002 tot en met dinsdag 5 maart 2002. De stukken die betrekking hebben op raadsvoorstel 01.0145 liggen ter inzage bij deze vijf locaties en bij de gemeentelijke informatiebalies.

Wie mag tekenen?
Wie de aanvraag voor het referendum wil ondersteunen moet als kiesgerechtigde ingeschreven staan in de gemeente Leiden, minimaal achttien jaar zijn en een geldig legitimatiebewijs tonen (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs, 65+ pas of verblijfsvergunning). De gemeenteraad heeft hierover in december ook uitgesproken dat een interactieve werkwijze van meer waarde is dan een referendum. De raad heeft toen Burgemeester en Wethouders verzocht daarover in overleg te treden met de indieners van het referendumverzoek. Dat overleg is reeds gestart en loopt naast deze referendumprocedure door. Als dat overleg ertoe leidt dat het referendumverzoek komt te vervallen, stopt deze procedure weer. De zorgvuldigheid vereist dat beide benaderingen nu naast elkaar plaats vinden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie