Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen 23-01-2002

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Groningen, plaats: Groningen 23-01-2002
Bolletjesslikker aangehouden op Schiphol Woensdag 23 januari 2002

De koninklijke Marechaussee heeft maandag op verzoek van de Groningse politie een 53-jarige inwoner van Groningen aangehouden die werd verdacht van het vervoeren van drugs. Al vrij snel bleek dat de man bolletjes cocaïne had geslikt die hij na zijn aankomst zou afleveren op een bepaald adres. Zover kwam het dus niet. Hij is na de aanhouding overgebracht naar het politiebureau in Groningen, doch in verband met het risico voor zijn gezondheid, direct daarna naar het ziekenhuis. Daar verbleef de man onder bewaking totdat alle bolletjes via zijn ontlasting zijn lichaam hadden verlaten. Het ging om 72 bolletjes van elk 6 gram. De man is voor verdere onderzoek ingesloten. Vermoedelijk vervoerde hij de cocaïne voor een derde van Suriname naar Nederland waarbij hij een bepaalde vergoeding zou krijgen. Uit het eerste verhoor bleek, dat hij schulden had en op deze wijze wilde proberen deze schulden af te lossen. De drugs, ruim 400 gram, zijn in beslag genomen.

De politie kwam de man op het spoor via onderzoek van het Pesola-team. De werkzaamheden van dit team richten zich vooral op de overlast veroorzaakt door drugs en drugshandel in en rond panden in de stad. Daarbij komt uiteraard ook voortdurend informatie binnen over vervoer Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (0,13 euro/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie