Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Goud van Breda ongewijzigd naar de raad

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Breda
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Breda

06-02-2002

Goud van Breda ongewijzigd naar de raad

De visie het goud van Breda, waarvoor in december een consultatieronde werd gehouden, zal zonder wijzigingen aan de raad worden voorgelegd. Deze visie is bedoeld om het bestaande structuurplan binnenstad uit 1992 te actualiseren. Tijdens de consultatiebijeenkomsten in december stemde een overgrote meerderheid van de 100 aanwezigen in met de ontwerp visie. Slechts één schriftelijke reactie werd ontvangen.
Voor het college geen reden wijzigingen aan te brengen in de oorspronkelijke notitie.

Voor de binnenstad is in november 1992 het Structuurplan Binnenstad Breda vastgesteld. Nu, na tien jaar is het plan tegen het licht gehouden. Onder leiding van professor dr.L. de Klerk werd afgelopen zomer gediscussieerd en de vrucht van deze inspanning was de notitie Het goud van Breda.
Hoofdconclusie van de bijeenkomst was dat er geen nieuw structuurplan nodig is. De tien jaar geleden ingeslagen weg van kwaliteitsverhoging van het openbaar gebied en zorgvuldige herstructurering van in onbruik geraakte terreinen moet worden voortgezet. Deze conclusie is nu, na de consultatie, onveranderd gebleven en wordt aan de raad voorgelegd.

Na vaststelling door de gemeenteraad wordt een Plan van Aanpak gemaakt. Hierin wordt wel een aantal aandachtspunten, die tijdens de consultatie naar voren kwamen, meegenomen. Zoals in december gepresenteerd, zijn in het Plan van Aanpak kwaliteitsregels en het starten van een Kwaliteitsteam de hoofdpunten. Tijdens de consultatierondes werd benadrukt binnen dit nieuwe kwaliteitsregime speciaal aandacht te geven aan de ontwikkeling Achter de Lange Stallen en het onderhoud en handhaving van de binnenstad. Daarnaast wordt bekeken hoe de ontwikkeling van de Spoorzone meer in samenhang met de binnenstad kan plaatsvinden. Het Plan van Aanpak is in het najaar van 2002 gereed.

Breda, datum 23 januari 2002

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie