Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Databank 500.000 levende honden en katten in feite dood

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Ingezonden persbericht


De SRGN ( Stichting registratie Huisdieren Nederland), met als deelnemers het Ministerie van LNV, de Raad van Beheer op Kynologisch gebied en de Koninklijke Maatschappij voor Diergeneeskunde, is per 1-1-2002 opgeheven: tot eind december 2001!!! zijn er door de SRGN nog dieren gechipped of getatoeëerd en geregistreerd, maar vanaf 1-1-2002 is deze databank, met nog 500.000 levende honden en katten, in feite een dode databank : Het beheer en het eigendom liggen nu bij het Ministerie van LNV. LNV zelf wil niets meer doen met deze data: ook van weggelopen of gevonden dieren die in deze databank staan zullen de eigenaren niet meer teruggevonden kunnen worden.De data van voor 1996 zijn niet elektronisch beschikbaar en worden door LNV vernietigd ( met daarin de Naam, Adres Woonplaats gegevens van nog minstens 350.000 levende honden en katten) Over de data van na 1996, met daarin nog ongeveer 150.000 dieren, moet LNV nog een beslissing nemen.Ze zijn volgens eigen zeggen met meerdere partijen in onderhandeling!?

Wat te doen op korte termijn:


1.Proberen te voorkomen dat er gegevens vernietigd worden:Dierenbescherming en de media mobiliseren om het Ministerie van LNV op haar verantwoordelijkheden te wijzen; de SRGN data kunnen niet zomaar vernietigd worden!!


2.Eigenaren kunnen zo snel mogelijk hun dier registreren bij een databank; voor keuze kijk op www.chipdatabank.net, met als bijkomende complicatie: Alle online databanken accepteren alleen maar nieuwe, 15-cijferige chipnummers!!

Petlook ( www.petlook.nl) accepteert als enige databank naast deze nieuwe chipnummers ook oude chipnummers en tatoeagenummers online en is gratis voor eigenaren en dierenartsen. Zodat die eigenaren die een hond of kat met een tatoeage hebben, als enige online mogelijkheid www.petlook.nl hebben om te registreren.

Voor meer informatie : www.petlook.nl
(info@petlook.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie