Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aino kiest Compuware's ontwikkeltool, OptimalJ, als standaard

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Aino
Zoek soortgelijke berichten

Aino

Aino kiest Compuware's ontwikkeltool, OptimalJ, als standaard voor klantapplicaties onder JAVA

23 Januari 2002 - Aino N.V. en Compuware B.V. zijn een intensieve samenwerking aangegaan inzake de toepassing door Aino van Compuware¹s Java-ontwikkeltool, OptimalJ. Aino zal OptimalJ als standaard hanteren bij de ontwikkeling voor klanten van applicaties in Java-omgevingen. De samenwerking houdt in dat Aino's Java Centre of Excellence directe contacten zal onderhouden en overleg zal hebben met de ontwikkelaars van Compuware, terwijl ook zal worden samengewerkt op het gebied van marketing en verkoop.

Voor Aino is de overeenkomst getekend door Ingrid van Rossum. Van Rossum: "We hebben goede verwachtingen van de met Compuware afgesproken samenwerking. We hebben OptimalJ uitvoerig kunnen testen en zijn overtuigd van de goede kwaliteit en vooral ook de effectiviteit van OptimalJ bij de ontwikkeling van Java-applicaties voor onze klanten." In het verleden ontwikkelde Aino zelf standaard gereedschappen voor diverse ontwikkelomgevingen. Voorbeelden zijn C-one voor Uniface en PowerBuilder alsmede Aino Visual Lansa Framework voor Visual Lansa omgevingen. Ingrid van Rossum daarover: "Ja, dat klopt, maar dan hebben we het over 4GL- omgevingen en over andere tijden. Voor de moderne omgevingen zijn in de meeste gevallen goede tools in de markt verkrijgbaar. Waarom dan nog proberen het wiel uit te vinden als een kwalitatief en effectief tool als OptimalJ tegen goede condities verkrijgbaar is?".

Ook Pieter Boonstra, Compuware's Partner Accountmanager, toont zich content met de samenwerking. "Aino heeft middels een in de Aino-organisatie geïntegreerde dochteronderneming al een langjarige relatie van Compuware. De overeenkomst inzake OptimalJ geeft aan dat er vertrouwen bestaat in die relatie. Daarbij komt dat Aino een niet onbelangrijke speler is in de markt van de ICT-dienstverlening. Aino¹s keuze voor Compuware en OptimalJ is voor ons een bewijs van de goede kwaliteit en effectiviteit van zowel onze organisatie als van ons product. Met Aino gaan we er alles aan doen om van de samenwerking een succes te maken", aldus Boonstra.

OptimalJ
OptimalJ maakt het ontwikkelaars mogelijk om snel en effectief betrouwbare Java applicaties te bouwen en te leveren. OptimalJ genereert rechtstreeks complete, werkende applicaties vanuit een visueel model met gebruikmaking van op de praktijk afgestemde patronen voor het coderen van specificaties. Leverancier Compuware ziet voor de ontwikkelaars en gebruikers van Java applicaties de volgende mogelijkheden en voordelen:

* OptimalJ biedt een 'helicopterview' van een applicatie;
* hergebruik van software-objecten en regels is mogelijk;
* er is consistentie tijdens het ontwikkelen van de applicatie; bijvoorbeeld bij het wijzigen van de infrastructuur blijft het model correct, zodat er sprake is van
'implementatie-onafhankelijkheid';

* OptimalJ staat voor sneller en economischer ontwikkelen;
* het fungeert tevens als 'editor' voor bedrijfsregels;
* het biedt een actieve synchronisatie;

* een geïntegeerd gebruik is mogelijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie