Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Buschauffeurs Conexxion voeren actie bij opening Zuidtangent

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten; snelle busverbinding niet snel

De Zuidtangent is nog niet af, chauffeurs bij Connexion ervaren dagelijks de problemen die dit met zich meebrengt. Het is voor de chauffeurs niet mogelijk hun werk naar behoren uit te voeren. Daarom zullen zij woensdagochtend, tijdens de officiële opening van de Zuidtangent, reizigers en genodigden hierop wijzen. De afdeling Openbaar Vervoer van FNV Bondgenoten in Amsterdam heeft handtekeningen ingezameld en de chauffeurs opgeroepen woensdagochtend naar de halte Villa Floriade te komen. Daar zal Minister Netelenbos de Zuidtangent openen.

Grootste probleem voor de chauffeurs is de veel te krappe rijtijd, die er voor het traject staat. Een chauffeur kan hierdoor nooit op tijd rijden en bij aankomst had hij vaak al weer vertrokken moeten zijn. De rijtijd is theoretisch vastgesteld en niet gebaseerd op de praktijk. Oorzaak is ook dat de nieuwe bussen die op de Zuidtangent rijden nog niet voorzien zijn van alle beloofde technische snufjes, zoals de verkeerslichtbeïnvloeding en de dynamische reisinformatie, ook is een deel van de infrastructuur nog niet gereed. Pas op het moment dat alles echt af is, zal een dienstverlening geleverd kunnen worden zoals nu al is beloofd.

Ook krijgen de chauffeurs veel klachten van reizigers over het opheffen van lijnen. Veel lijnen, vooral in de spits, zijn komen te vervallen. Reizigers moeten hierdoor verder lopen naar de halte, moeten vaker overstappen en zijn in totaliteit niet sneller op de plek van bestemming. De chauffeurs maken zich dan ook zorgen over de enorme bezuinigingen op het overige openbaar vervoer in deze regio.

FNV Bondgenoten heeft de chauffeurs opgeroepen om in uniform aanwezig te zijn bij de opening om 10.30 bij de halte Villa Floriade.

Meer informatie:
Rinus Zwart, kaderlid FNV Bondgenoten/voorzitter CAB, 06-51173432 Dick Knutzen, kaderlid FNV Bondgenoten, 06-22499638

23 jan 02 09:15

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie