Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hek rondom parkeergarage Ina Damman Erf Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Capelle a/d IJssel
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Capelle a/d IJssel

Hek rondom parkeergarage Ina Damman Erf

Naar aanleiding van de sociale problemen in en rondom de garage nabij het Ina Damman Erf, hebben de gemeente Capelle aan den IJssel en Stichting Woningpartners besloten over te gaan tot de plaatsing van een hek rondom de parkeergarage. Het bedrijf Heras Hekwerken is dinsdag 22 januari begonnen met de voorbereidingen. Eind januari zal het hekwerk staan.

De toegang voor auto's zal niet worden afgesloten. In het hek zullen op een aantal plaatsen afsluitbare deuren worden aangebracht voor bewoners die zijn aangewezen op het gebruik van de parkeerplaatsen en voor bewoners die hun berging alleen kunnen bereiken via de parkeergarage.

Bewoners klagen al jaren over overlast van een beperkt aantal jongeren in en om de garage nabij het Ina Damman Erf. Veel bewoners voelen zich hierdoor onveilig. De gemeente, politie en Stichting Jongerenwerk proberen al geruime tijd hier iets aan te doen. Zij hebben de afgelopen tijd vele pogingen gedaan om met de jongeren in gesprek te komen en zo de overlast te beperken. De resultaten bleken echter mager.

Met het plaatsen van het hekwerk komen gemeente en Stichting Woningpartners tegemoet aan de wens van veel omwonenden om ook met fysieke maatregelen de gevoelens van onveiligheid tegen te gaan. Met het overgrote deel van de jongeren in Schollevaar gaat het overigens goed; zij veroorzaken geen overlast.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie