Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 23-01-2002

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Autoinbrekers aangehouden

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werden twee autoinbrekers aangehouden.

Omstreeks 17.00 uur zag een getuige dat twee jongens, van 17 en 18 jaar een ruit inslaan van een auto die stond geparkeerd op de Conickstraat. Na de inbraak reden de jongens hard weg op een fiets. De getuige volgde de jongens en belde de politie.

Deze kon in de nabije omgeving het tweetal, afkomstig uit Amersfoort en Almere aanhouden en insluiten voor verhoor.

Mannen vernielen ruit

LEUSDEN- Op dinsdagavond werden twee mannen aangehouden nadat ze een ruit van een woning hadden vernield.

Omstreeks 21.40 uur werd een ruit van een woning aan het Arsenaal ingeslagen met een honkbalknuppel. Na deze vernieling reden twee mannen weg in een auto. De politie werd gewaarschuwd en ging op zoek naar de daders. Op de Randweg zagen agenten de auto met de twee mannen rijden. De mannen, van 29 en 34 jaar uit Amersfoort, konden kort daarop worden aangehouden.

In de auto van het duo lag de honkbalknuppel waarmee de ruit was vernield. De mannen verklaarden de ruit te hebben vernield na een uit een de hand gelopen conflict.Het duo is ingesloten voor verhoor. De bewoonster raakte door het rondvliegende glas licht gewond.

Rijder invloed

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een 30-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden omdat hij onder invloed reed. Agenten zagen de man rijden over de Arnhemseweg en hij werd gecontroleerd. Onderzoek wees uit dat hij gedronken had en op het bureau blies hij 0.65 promille. Met een bekeuring van 190 Euro en een rijverbod van 1 uur kon de man het bureau weer verlaten.

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd omstreeks 04.00 uur een 25-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Agent zagen dat de man door het rode verkeerslicht reed en wilde hem hiervoor bekeuren. Toen de agenten de man aanspraken roken ze een sterke alcohollucht en de man werd vervolgens aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich hevig en eenmaal in de politieauto probeerde hij een agent nog een kopstoot te geven. Op het bureau blies de hij 0.80 promille. Omdat de Amersfoorter zich hevig had verzet tegen zijn arrestatie en de agenten probeerden te slaan werd hij hiervoor ingesloten voor verder verhoor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie