Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kids for Animals beloont reddende engelen

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Dierenbescherming
Zoek soortgelijke berichten

Dierenbescherming

Kids for Animals beloont reddende engelen

23/01/02
Overhandigt Kids for Animals, onze jeugdclub, oorkondes uit aan Mieke (14 jaar), René (19 jaar) en Stefan (19 jaar) van Gelder uit Nieuwekerk aan de IJssel. De broers en hun zus hebben zich in de nacht van 14 op 15 januari heldhaftig gedragen door acht paarden uit een brandende schuur te redden. Met de oorkonde wil Kids for Animalsdeze jonge helden bedanken omdat ze zich op een bijzondere manier voor het welzijn van de dieren hebben ingezet. De familie van Gelder geeft onderdak aan pensionpaarden. Op het moment van het uitbreken van de brand waren er acht paarden op stal, waaronder een paard van de familie zelf. Toen de zeer heftige brand uitbrak, bedachten de kinderen zich geen moment en haalden de paarden uit de stal. Een kwartier later stond de gehele stal in brand. De oorzaak is waarschijnlijk niet meer te achterhalen.
Zonder de snelle reactie van de kinderen waren de paarden omgekomen. De eigenaars van de paarden zijn dolblij dat ze hun dieren hebben weten te behouden. De paarden hebben inmiddels een tijdelijk onderdak gekregen bij een kennis van de familie. Meer informatie over de Kids for Animals is te vinden op www.kidsforanimals.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie