Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland 23-01-2002

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Flevoland, plaats: district Noord 23-01-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Getuigen gezocht vechtpartij Pilotenweg
EMMELOORD De politie is op zoek naar meer getuigen van de zware mishandeling afgelopen maandagavond op de kruising Pilotenweg / Hannie Schaftweg. Daarbij raakte een 58-jarige automobilist uit Tollebeek slaags met een 25-jarige automobilist uit Lelystad. Volgens getuigen stopte de Tollebeker op de Pilotenweg voor de rotonde en reed de auto van de 25-jarige met nog twee passagiers daar vlak achter. De inzittenden van beide auto`s waren uitgestapt en naar elkaar toegelopen, waarop de 25-jarige de 58-jarige een klap in zijn gezicht gaf. Daarbij viel de 58-jarige, waarop de rest met de auto over de Hannie Schaftweg vluchtte. De 58-jarige is met hoofdletsel per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. De politie heeft inmiddels drie verdachten aangehouden (de 25-jarige uit Lelystad, een 21-jarige uit Maassluis en een 22-jarige uit Helmsedt, Duitsland). Deze zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie Emmeloord stelt het op prijs als getuigen die zich nog niet gemeld hebben, langskomen op het bureau of bellen met de politie 0900-8844.

Vreemdelingen
ENS Zes mannen uit Bulgarije zijn dinsdagmiddag bij een landbouwbedrijf op de Enserweg aangehouden in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen. Bij een controle van de politie in samenwerking met onder andere de arbeidsinspectie werden de 6 vreemdelingen daar werkend aangetroffen. Alle verdachten zijn ingesloten (vreemdelingenbewaring). Tegen het bedrijf wordt proces-verbaal, ook voor het laten werken van mensen met een uitkering, opgemaakt.

Controles
Verlichting
EMMELOORD Dinsdagochtend controleerde de politie verkeersdeelnemers op onder andere de Marknesseweg op verlichting. De agenten deelden 34 bekeuringen uit. De politie hield ook later die dag een verlichtingcontrole op de Europalaan. In totaal schreef de politie daar 10 bekeuringen uit voor het niet voeren van zowel voor- als achterlicht. Opvallend was dat 4 van de bekeurde fietsers minderjarig waren.

Snelheid
NOORDOOSTPOLDER Dinsdagochtend controleerde de politie verkeersdeelnemers op snelheid met behulp van de lasergun. Agenten controleerden onder andere op de Europalaan en de Galamalaan (Creil). Er zijn geen bekeuringen uitgeschreven.

Aanrijding
LELYSTAD Twee automobilisten zijn ten gevolge van een aanrijding dinsdagmiddag op de Zuigerplasdreef met onbekend letsel naar het Zuiderzeeziekenhuis overgebracht. Een 82-jarige bestuurder uit Lelystad reed op de Zuigerplasdreef en wilde links de Gordiaandreef op. Een 26-jarige Lelystedeling die op de Zuigerplasdreef richting de Larserdreef (vermoedelijk hard en zonder gordel) reed, kwam in botsing met de auto van de 82-jarige. Beide inzittenden zijn per GGD-ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgesleept.

(Poging)Inbraken
URK Dinsdagmiddag betrapte een oplettende buurtbewoner een nog onbekende verdachte die bij een woning op de Nieuwe Klif probeerde in te breken. De oplettende getuige zette de achtervolging in, maar verloor de verdachte uit het oog. Later die middag werd bij een woning op de Vrouwenzand ook ingebroken. Naar aanleiding van deze voorvallen stelde de politie een buurtonderzoek in. Dit heeft nog niet tot een resultaat geleid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie