Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug 23-01-2002

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.50 uur

Winkeldiefstal

VEENENDAAL- Op dinsdagmiddag is bij een winkel in winkelcentrum de Ellekoot aan de Veenslag een minderjarige winkeldievegge aangehouden.

Een winkelbediende zag twee vriendinnen in de winkel, en hij zag dat een van hen iets in de jas stopte. Bij de kassa rekende dit 14- jarige meisje af, terwijl haar 13- jarige vriendin de winkel uitrende. Bij haar vlucht verloor dit meisje verschillende goederen uit haar zak. Omdat het vermoeden bestond dat het 14- jarige meisje ook goederen had gestolen, werd zij bij de kassa aangehouden.

Aan de politie verklaarde het 14- jarige meisje uit Veenendaal dat haar vriendin de diefstal gepleegd had, en dat zij zelf niets met de diefstal te maken had. De politie heeft deze 13- jarige vriendin uit Veenendaal samen met haar vader uitgenodigd op het bureau, waar zij verklaarde dat zij de goederen inderdaad had meegenomen. De 14- jarige vriendin heeft niets met de diefstal te maken.

Op het bureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de 13- jarige.

Coniferen in brand

LEERSUM- Op dinsdagmiddag rond 16.20 uur kreeg de politie een melding dat er coniferen in brand gestoken waren aan de Englaan.

Ter plaatse bleek dat een aantal coniferen in brand was gestoken met behulp van een deodorantverstuiver. De brandweer bluste de brand en kon een van de daders aanwijzen. Uit een gesprek met deze jongen uit Leersum bleek dat hij de brandstichting met nog twee jongens gepleegd had.

De politie heeft contact opgenomen met de ouders van de betrokkenen en de schade zal vergoed worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie