Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 23-01-2002

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 23-01-2002
1e persbericht 23 januari2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Tweede verdachte inbraakpoging aangehouden Dinsdag om 11.15 uur is in een woning aan de St. Gerlachstraat een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraakpoging in een woning aan het Bunderkensven op 5 januari. Voor deze inbraakpoging is vorige week maandag al een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Insluiper gepakt
In een bedrijf aan de Glaslaan is woensdag om 5.40 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beveiligingspersoneel van het bedrijf had de man het gebouw in zien gaan. Na een speurtocht door het gebouw werd de man gevonden. Hij was met een valse sleutel het gebouw binnen gekomen. De insluiper is de cel ingegaan.

Eindhoven: Onder invloed
Een 27-jarige Eindhovense automobiliste is woensdag om 2.00 uur op de Petrus Dondersstraat betrapt op het rijden onder invloed. Zij blies ruim 1,25 promille en kreeg een boete van 190,=.

Eindhoven: Man dreigt met mes
In een woning aan de Edelweisstraat is dinsdag om 22.10 uur een 31-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man was de woning binnengedrongen en had de bewoners met een mes bedreigd. De ter plaatse geroepen politie werd ook door de man bedreigd. Hij gooide een mes naar de politiemensen. Zij konden op tijd opzij springen. Daarna gooide hij met nog meer voorwerpen naar de politiemensen. Hij had nog een mes in zijn bezit en dat legde hij pas neer nadat de politiemensen van hun dienstwapen gebruik maakten. De verdachte, die aan zijn hand gewond raakte, is ingesloten. Hij had een relatie gehad met een vrouw en deze was nu beëindigd. Hij vermoedde dat de bewoners van de Edelweisstraat zijn ex-vriendin beïnvloed hadden.

Eindhoven: Insluipers aangehouden
Op de Beukenlaan zijn dinsdag om 22.55 uur twee Eindhovenaren van 35 en 34 jaar oud aangehouden. De twee verdachten reden in een auto die gesignaleerd was bij een insluiping in een bedrijf aan De Greefstraat. Daar hadden twee mannen een niet afgesloten roldeur van een magazijn geopend. Uit het magazijn hadden ze drie dozen met sigaretten weggenomen. Een getuige gaf het kenteken en signalement door aan de politie. Op de Beukenlaan zagen politie-eenheden de auto rijden. De auto stopte bij een verkeerslicht en de politiemensen zetten hun politieauto voor, naast en achter de auto. De bestuurder van de auto probeerde te ontkomen door achteruit te rijden maar botste tegen de politieauto. Hij werd aangehouden, maar de bijrijder ging achter het stuur zitten en reed vooruit, tegen de andere politieauto. Ook hij werd aangehouden. In de auto lagen drie dozen sigaretten. De twee verdachten zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Man met behoorlijke slok te veel op rijdt door na aanrijding
Op het Humboldtplein is woensdagochtend rond 3.45 uur een 32-jarige Eindhovense automobilist slapend achter zijn stuur aangetroffen. De motor van zijn bestelbus draaide nog. Getuigen verklaarden dat de verdachte automobilist kort daarvoor op de Edisonstraat tegen een geparkeerde auto was gereden en vervolgens door was gereden. Uit een ademanalyse met een promillage van 2,3 bleek dat de automobilist een behoorlijke slok te veel op. De man kreeg een rijverbod van 12 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bedreiging
Op de Dommelstraat is dinsdagavond rond 23.00 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen met een mes van het personeel van een horecagelegenheid op de Dommelstraat kort voor zijn aanhouding. In de horecagelegenheid kwam die avond een onbekende man binnen lopen. Hij vroeg of hij dollars kon inwisselen voor Euros. Toen het personeel aangaf dat dit niet mogelijk was werden ze bedreigd met een mes. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Slapend aangetroffen
Na een inbraakmelding in een pand aan de Boschdijk stelde de politie woensdagochtend een onderzoek in. Ter plaatse bleek dat diverse ruiten van het pand waren vernield. In het pand werd rond 2.00 uur een 28-jarige verdachte man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangetroffen. Hij lag op de grond te slapen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Algemene verkeerscontrole
Dinsdagavond zijn tijdens een algemene verkeerscontrole op de Tongelresestraat tussen 19.00 en 21.30 uur 25 bekeuringen uitgedeeld:


- Tien voor het fietsen zonder licht;


- Tien voor een te hoge constructiesnelheid van de bromfiets;

- Twee voor het rijden zonder helm op een bromfiets;

- Een voor het onverzekerd rijden op een bromfiets;

- Twee voor het ontbreken van het bromfietscertificaat.
De bromfiets van een 15-jarige Eindhovenaar werd voor technisch onderzoek meegenomen. De bromfiets had een constructiesnelheid van meer dan 78km/u. Ook werden 66 automobilisten gecontroleerd op alcoholgebruik. Niemand had een slok te veel op.

Helmond: Brand in supermarkt
Op de Azalealaan is dinsdagavond rond 23.50 uur brand ontstaan in een supermarkt. De brand in de winkel is ontstaan door een aantal pallets en rolcontainers die aan de zijkant van het pand stonden en vermoedelijk in brand zijn gestoken. Ondanks dat de brandweer snel optrad en een enorme brand kon voorkomen ontstond er veel rook en roetschade in de winkel. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

Helmond: Videorecorder gestolen uit school
Uit een school aan de Narcissenstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een videorecorder gestolen. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. De waarde ligt rond de 160,=.

Best: Diefstal auto
Vanaf de Willem de Zwijgerstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een zwarte Opel Kadett met het kenteken XY-51-HG gestolen.

Best: Politiemannen ook buiten diensttijd alert Op de Molenstraat is woensdagochtend rond 1.10 uur een 21-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot inbraak in een horecagelegenheid aan de Boterhoek kort daarvoor. Twee politiemannen kwamen in hun vrije tijd los van elkaar de verdachte op het spoor. Zij lagen beiden te slapen in hun woning toen ze wakker werden van glasgerinkel. Hierop gingen ze op onderzoek uit in het winkelcentrum waar bleek dat men geprobeerd had om in te breken in een horecagelegenheid. Een ruit van het pand werd vernield. De daders waren gevlucht richting Hoofdstraat. Beide collegas zetten de achtervolging te voet in. Ze kwamen elkaar tegen op de Molenstraat. Een van de agenten was daar bezig met de aanhouding van de verdachte die zich behoorlijke verzette. De tweede agent schoot hem te hulp. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Inbraak
Tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 3.55 uur is ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat. De deur is opengebroken en uit de kassa werd geld, ongeveer 2.000,=, meegenomen.

Leende: Woninginbraak
In een woning aan het Marijkeplein is dinsdag tussen 14.00 en 17.00 uur ingebroken. Uit de woning worden sieraden en een geldkistje vermist. In een andere woning op de Marijkeplein werd gepoogd in te breken. De bewoner van het pand hoorde plotseling een geluid. Toen hij iets riep en vervolgens naar de voordeur liep zag hij dat deze openstond. In beide gevallen is vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel om binnen te komen.

Leende: Gestolen auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Flins een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken XB-SL-13 gestolen.

Budel-Dorplein: Woninginbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning werden een gouden horloge, een gouden halsketting, een fotocamera en geld, ongeveer 1.000,=, gestolen.

Asten: Inbraak in school
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een school aan de J. van der Diesdunckstraat. Er is een ruit van een toegangsdeur vernield. Er zijn een personal computer, vier cd-romspelers, vier grafische en geluidskaarten en vijf harde schijven meegenomen.

Geldrop: Auto weg
Vanaf de Bezorgershof is in de nacht van dinsdag op woensdag een witte Mitsubishi bestelauto met het kenteken VH-PL-43 gestolen

Mierlo: Illegale coffeeshop ontmanteld
Op de Wilhelminastraat is dinsdagmiddag een illegale coffeeshop ontmanteld. Bij de politie was informatie binnen gekomen dat in een berging achter de woning van een 36-jarige Mierlonaar softdrugs verkocht werden. Toen de politie de berging binnenging stond de Mierlonaar achter de bar. Er waren twee klanten, twee Mierlonaren van 18 jaar oud. Een van hen had juist een zakje hennep gekocht. In de berging werden allerlei zakjes hash en hennep gevonden. Ook trof de politie twee plakken hash van ongeveer 200 gram per stuk aan. De spullen zijn in beslag genomen. Alle aanwezigen zijn aangehouden. De twee klanten konden na verhoor naar huis. De 36-jarige man is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Inbraak in café
Tussen dinsdag 13.30 uur en woensdag 7.45 uur is ingebroken in een café aan de Frans van Beststraat. Men kwam binnen via een platdak en een niet afgesloten raam op de eerste etage. Uit kassa, spaarkas en fooienpot werd geld, ongeveer 500,= weggenomen.

Veldhoven: Koffie, thee, chocolade
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een supermarkt aan de Mira. Van de toegangsdeur is een ruit vernield. Er zijn pakken koffie en thee en repen chocolade meegenomen. Hoeveel is onbekend.

Veldhoven: Hennepkwekerij
In een woning aan de Brembeek is dinsdag om 19.00 uur een hennepkwekerij ontmanteld. De politie was naar de woning gegaan omdat zij het vermoeden had daar een hennepkwekerij aan te treffen. Op een van de slaapkamers stonden 73 hennepplanten. De planten en de apparatuur, waaronder 12 assimilatielampen, zijn in beslag genomen. Het energiebedrijf is ingelicht omdat de stroom voor de meter werd afgetapt. In de woning waren de 28-jarige bewoonster en een 26-jarige Eindhovenaar. Zij zijn aangehouden. Na verhoor konden zij naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie