Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 23-01-2002

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 23-01-2002
1e persbericht 23 januari2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Tweede verdachte inbraakpoging aangehouden Dinsdag om 11.15 uur is in een woning aan de St. Gerlachstraat een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van een inbraakpoging in een woning aan het Bunderkensven op 5 januari. Voor deze inbraakpoging is vorige week maandag al een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Insluiper gepakt
In een bedrijf aan de Glaslaan is woensdag om 5.40 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beveiligingspersoneel van het bedrijf had de man het gebouw in zien gaan. Na een speurtocht door het gebouw werd de man gevonden. Hij was met een valse sleutel het gebouw binnen gekomen. De insluiper is de cel ingegaan.

Eindhoven: Onder invloed
Een 27-jarige Eindhovense automobiliste is woensdag om 2.00 uur op de Petrus Dondersstraat betrapt op het rijden onder invloed. Zij blies ruim 1,25 promille en kreeg een boete van 190,=.

Eindhoven: Man dreigt met mes
In een woning aan de Edelweisstraat is dinsdag om 22.10 uur een 31-jarige man uit Geldrop aangehouden. De man was de woning binnengedrongen en had de bewoners met een mes bedreigd. De ter plaatse geroepen politie werd ook door de man bedreigd. Hij gooide een mes naar de politiemensen. Zij konden op tijd opzij springen. Daarna gooide hij met nog meer voorwerpen naar de politiemensen. Hij had nog een mes in zijn bezit en dat legde hij pas neer nadat de politiemensen van hun dienstwapen gebruik maakten. De verdachte, die aan zijn hand gewond raakte, is ingesloten. Hij had een relatie gehad met een vrouw en deze was nu beëindigd. Hij vermoedde dat de bewoners van de Edelweisstraat zijn ex-vriendin beïnvloed hadden.

Eindhoven: Insluipers aangehouden
Op de Beukenlaan zijn dinsdag om 22.55 uur twee Eindhovenaren van 35 en 34 jaar oud aangehouden. De twee verdachten reden in een auto die gesignaleerd was bij een insluiping in een bedrijf aan De Greefstraat. Daar hadden twee mannen een niet afgesloten roldeur van een magazijn geopend. Uit het magazijn hadden ze drie dozen met sigaretten weggenomen. Een getuige gaf het kenteken en signalement door aan de politie. Op de Beukenlaan zagen politie-eenheden de auto rijden. De auto stopte bij een verkeerslicht en de politiemensen zetten hun politieauto voor, naast en achter de auto. De bestuurder van de auto probeerde te ontkomen door achteruit te rijden maar botste tegen de politieauto. Hij werd aangehouden, maar de bijrijder ging achter het stuur zitten en reed vooruit, tegen de andere politieauto. Ook hij werd aangehouden. In de auto lagen drie dozen sigaretten. De twee verdachten zijn de cel ingegaan.

Eindhoven: Man met behoorlijke slok te veel op rijdt door na aanrijding
Op het Humboldtplein is woensdagochtend rond 3.45 uur een 32-jarige Eindhovense automobilist slapend achter zijn stuur aangetroffen. De motor van zijn bestelbus draaide nog. Getuigen verklaarden dat de verdachte automobilist kort daarvoor op de Edisonstraat tegen een geparkeerde auto was gereden en vervolgens door was gereden. Uit een ademanalyse met een promillage van 2,3 bleek dat de automobilist een behoorlijke slok te veel op. De man kreeg een rijverbod van 12 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bedreiging
Op de Dommelstraat is dinsdagavond rond 23.00 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen met een mes van het personeel van een horecagelegenheid op de Dommelstraat kort voor zijn aanhouding. In de horecagelegenheid kwam die avond een onbekende man binnen lopen. Hij vroeg of hij dollars kon inwisselen voor Euros. Toen het personeel aangaf dat dit niet mogelijk was werden ze bedreigd met een mes. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Slapend aangetroffen
Na een inbraakmelding in een pand aan de Boschdijk stelde de politie woensdagochtend een onderzoek in. Ter plaatse bleek dat diverse ruiten van het pand waren vernield. In het pand werd rond 2.00 uur een 28-jarige verdachte man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangetroffen. Hij lag op de grond te slapen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Algemene verkeerscontrole
Dinsdagavond zijn tijdens een algemene verkeerscontrole op de Tongelresestraat tussen 19.00 en 21.30 uur 25 bekeuringen uitgedeeld:


- Tien voor het fietsen zonder licht;


- Tien voor een te hoge constructiesnelheid van de bromfiets;

- Twee voor het rijden zonder helm op een bromfiets;

- Een voor het onverzekerd rijden op een bromfiets;

- Twee voor het ontbreken van het bromfietscertificaat.
De bromfiets van een 15-jarige Eindhovenaar werd voor technisch onderzoek meegenomen. De bromfiets had een constructiesnelheid van meer dan 78km/u. Ook werden 66 automobilisten gecontroleerd op alcoholgebruik. Niemand had een slok te veel op.

Helmond: Brand in supermarkt
Op de Azalealaan is dinsdagavond rond 23.50 uur brand ontstaan in een supermarkt. De brand in de winkel is ontstaan door een aantal pallets en rolcontainers die aan de zijkant van het pand stonden en vermoedelijk in brand zijn gestoken. Ondanks dat de brandweer snel optrad en een enorme brand kon voorkomen ontstond er veel rook en roetschade in de winkel. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

Helmond: Videorecorder gestolen uit school
Uit een school aan de Narcissenstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een videorecorder gestolen. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. De waarde ligt rond de 160,=.

Best: Diefstal auto
Vanaf de Willem de Zwijgerstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een zwarte Opel Kadett met het kenteken XY-51-HG gestolen.

Best: Politiemannen ook buiten diensttijd alert Op de Molenstraat is woensdagochtend rond 1.10 uur een 21-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot inbraak in een horecagelegenheid aan de Boterhoek kort daarvoor. Twee politiemannen kwamen in hun vrije tijd los van elkaar de verdachte op het spoor. Zij lagen beiden te slapen in hun woning toen ze wakker werden van glasgerinkel. Hierop gingen ze op onderzoek uit in het winkelcentrum waar bleek dat men geprobeerd had om in te breken in een horecagelegenheid. Een ruit van het pand werd vernield. De daders waren gevlucht richting Hoofdstraat. Beide collegas zetten de achtervolging te voet in. Ze kwamen elkaar tegen op de Molenstraat. Een van de agenten was daar bezig met de aanhouding van de verdachte die zich behoorlijke verzette. De tweede agent schoot hem te hulp. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Inbraak
Tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 3.55 uur is ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat. De deur is opengebroken en uit de kassa werd geld, ongeveer 2.000,=, meegenomen.

Leende: Woninginbraak
In een woning aan het Marijkeplein is dinsdag tussen 14.00 en 17.00 uur ingebroken. Uit de woning worden sieraden en een geldkistje vermist. In een andere woning op de Marijkeplein werd gepoogd in te breken. De bewoner van het pand hoorde plotseling een geluid. Toen hij iets riep en vervolgens naar de voordeur liep zag hij dat deze openstond. In beide gevallen is vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel om binnen te komen.

Leende: Gestolen auto
In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Flins een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken XB-SL-13 gestolen.

Budel-Dorplein: Woninginbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning werden een gouden horloge, een gouden halsketting, een fotocamera en geld, ongeveer 1.000,=, gestolen.

Asten: Inbraak in school
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een school aan de J. van der Diesdunckstraat. Er is een ruit van een toegangsdeur vernield. Er zijn een personal computer, vier cd-romspelers, vier grafische en geluidskaarten en vijf harde schijven meegenomen.

Geldrop: Auto weg
Vanaf de Bezorgershof is in de nacht van dinsdag op woensdag een witte Mitsubishi bestelauto met het kenteken VH-PL-43 gestolen

Mierlo: Illegale coffeeshop ontmanteld
Op de Wilhelminastraat is dinsdagmiddag een illegale coffeeshop ontmanteld. Bij de politie was informatie binnen gekomen dat in een berging achter de woning van een 36-jarige Mierlonaar softdrugs verkocht werden. Toen de politie de berging binnenging stond de Mierlonaar achter de bar. Er waren twee klanten, twee Mierlonaren van 18 jaar oud. Een van hen had juist een zakje hennep gekocht. In de berging werden allerlei zakjes hash en hennep gevonden. Ook trof de politie twee plakken hash van ongeveer 200 gram per stuk aan. De spullen zijn in beslag genomen. Alle aanwezigen zijn aangehouden. De twee klanten konden na verhoor naar huis. De 36-jarige man is voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Inbraak in café
Tussen dinsdag 13.30 uur en woensdag 7.45 uur is ingebroken in een café aan de Frans van Beststraat. Men kwam binnen via een platdak en een niet afgesloten raam op de eerste etage. Uit kassa, spaarkas en fooienpot werd geld, ongeveer 500,= weggenomen.

Veldhoven: Koffie, thee, chocolade
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een supermarkt aan de Mira. Van de toegangsdeur is een ruit vernield. Er zijn pakken koffie en thee en repen chocolade meegenomen. Hoeveel is onbekend.

Veldhoven: Hennepkwekerij
In een woning aan de Brembeek is dinsdag om 19.00 uur een hennepkwekerij ontmanteld. De politie was naar de woning gegaan omdat zij het vermoeden had daar een hennepkwekerij aan te treffen. Op een van de slaapkamers stonden 73 hennepplanten. De planten en de apparatuur, waaronder 12 assimilatielampen, zijn in beslag genomen. Het energiebedrijf is ingelicht omdat de stroom voor de meter werd afgetapt. In de woning waren de 28-jarige bewoonster en een 26-jarige Eindhovenaar. Zij zijn aangehouden. Na verhoor konden zij naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...