Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 23-01-2002

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-01-2002
Persberichten district Sittard (HP 12.50 uur) Woensdag 23 januari 2002

Sittard, winkeldief aangehouden:
Dinsdagmorgen 22 januari 2002 is in een winkel gevestigd aan de Bremstraat te Sittard een 35 jarige inwoner van Geleen betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal.
De inwoner van Geleen nam omstreeks 10.15 uur in een supermarkt gevestigd aan de Bremstraat te Sittard zes pakken koffie weg en verliet de winkel zonder de koffie af te rekenen. Aan de uitgang werd hij echter door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Snelrecht zal op de verdachte worden toegepast. Na verhoor kon de winkeldief huiswaarts. De pakken koffie zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Geleen, winkeldiefstal:
Een 33 jarige inwoonster van Geleen werd dinsdag kort voor het middaguur in een grootwinkelbedrijf gevestigd aan de Markt te Geleen betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw ontvreemdde een lippenstift en een flesje make-up met een waarde van ruim 3 euro. Bij het verlaten van de winkel greep het personeel in. De winkeldievegge werd in handen van de politie gesteld die aan het politiebureau tegen de inwoonster van Geleen proces-verbaal opmaakte. In het kader van snelrecht kreeg de verdachte een transactievoorstel van 115 euro aangeboden. Na verhoor kon zij huiswaarts. De ontvreemdde goederen zijn teruggegeven aan de eigenaar.

Sittard, inbraak in opleidingscentrum:
Vermoedelijk In de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een opleidingscentrum gevestigd aan de Sportcentrumlaan te Sittard.
Personeel van een poetsploeg trof maandag twee ruiten van leslokalen kapot geslagen aan. De vernielde ruiten werden dezelfde dag nog door een glaszetter vervangen door noodruiten. Mogelijk in de nacht van maandag op dinsdag werden deze opnieuw ingeslagen en werd er vervolgens ingebroken. Uit twee leslokalen werden de kleurentelevisies ontvreemd. Namens het sportcentrum is van de inbraak en de diefstal aangifte gedaan.

Sittard, woninginbraak:
Dinsdag 22 januari 2002 heeft in een woning aan de Geilenkirchenstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De eigenaar kwam omstreeks 20.45 uur thuis en opende de automatische garagepoort. Nadat de poort omhoog was gegaan werd de bewoner geconfronteerd met een onbekende man in zijn garage die een televisie in zijn handen had. Bij het zien van de bewoner liet deze man de televisie uit zijn handen vallen en zette het daarna meteen op een lopen aan de achterzijde van de woning. Hij bleef onbekend. Bleek dat er in de woning een inbraak was gepleegd. Een rolluik aan de achterzijde van de woning was geforceerd en ook een achterdeur. De dief, mogelijk dieven, zijn bij de inbraak gestoord. In de woning werden op meerdere plaatsen goederen klaargezet om meegenomen te worden. Of daadwerkelijk iets ontvreemd is zal nog bekeken moeten worden. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Stein, verkeersongeval veroorzaakt onder invloed: Dinsdagavond 22 januari 2002 kort voor 20.00 uur heeft een 33 jarige inwoner van Elsloo op het Businesspark te Stein een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij de veroorzaker meteen na het verkeersongeval wegreed. Hij werd kort daarna in zijn woning door de politie aangehouden.
Op het businesspark in Stein reed de 33 automobilist uit Stein gedeeltelijk op de rijbaan voor het tegemoet komende verkeer waar een aanrijding met een tegenligger volgde. De auto van de benadeelde van de aanrijding liep daarbij aan de linker flank behoorlijke schade op. De veroorzaker van het verkeersongeval stopte na de aanrijding niet maar reed meteen van de ongevalsplek weg. De benadeelde partij, een 41 jarige inwoonster van Beek, meldde zich bij de politie voor het doen van aangifte tegen de onbekende bestuurder.
De veroorzaker van het verkeersongeval meldde zich telefonisch na ruim een uur bij de politie. Hij had na de aanrijding, zo verklaarde hij, van schrik in een café enkele stevige borrels tot zich genomen en was nu thuis. Daar werd hij door de politie aangetroffen. Hij rook behoorlijk naar drank. Hij werd meegnomen naar het politiebureau waar de inwoner van Stein een ademanalyse weigerde af te leggen. Uiteindelijk werkte hij wel mee aan een bloedafname door een politiearts. Het alcoholpromillage moet door het Nederlands Forensisch instituut worden vastgesteld.
Tegen de inwoner van Stein werd proces-verbaal opgemaakt. Hij ontkende de aanrijding op het Businesspark veroorzaakt te hebben. Niet hij maar de tegenpartij zou verantwoordelijk zijn voor het verkeersongeval. De politie onderzoekt de juiste toedracht.

Stein, auto uitgebrand:
Woensdagmorgen 23 januari 2002 omstreeks 02.35 uur is op de van Cloudtstraat te Stein een personenauto geheel uitgebrand. De auto werd in de avonduren van 22 januari gebruikt en vervolgens geparkeerd langs de genoemde straat. Door onbekende oorzaak raakte de auto in brand. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Na het blussen kon de oorzaak van de brand niet meer achterhaald worden. Vermoedelijk is er sprake van een kortsluiting. Een bergingsbedrijf heeft de auto weg moeten slepen. Door de hitte van de brand schroeide een kap van een lichtmast en werd deze verder gedeeltelijk zwart geblakerd.

Sittard, winkeldievegge aangehouden:
Een 38 jarige inwoonster van het Duitse Gangelt is dinsdag 22 januari 2002 door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal. Een politieman in zijn vrije tijd zag omstreeks 17.15 uur een vrouw een jas uit een rek wegnemen van een winkel gevestigd aan de Misbroekstraat te Sittard. Deze jas stopte zij in een tas en liep vervolgens weg. Winkelpersoneel bleek geen jas verkocht te hebben waarop de weglopende vrouw nagelopen en staande gehouden werd door de politieman. Geconfronteerd met de bevindingen van de politieman ontkende zij een diefstal gepleegd te hebben, maar nadat de jas uit de tas te voorschijn kwam werd de diefstal bekend. De vrouw bleek elders in de binnenstad nog enkele goederen met een waarde van ongeveer 25 euro ontvreemd te hebben bij een grootwinkelbedrijf waarvan zij niet aan kon tonen dat zij deze betaald had. Aan het politiebureau werd tegen de vrouw proces-verbaal opgemaakt. In april mag de winkeldievegge in het kader van afhandeling snelrecht zich bij de Officier van Justitie verantwoorden. Na verhoor kon zij huiswaarts.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie