Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Drenthe 23-01-2002

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Persberichten

berichten van dinsdag op woensdag
10:38 woensdag 23 januari 2002

Martin Panman
0592-383211

Inbrekers overlopen
EMMEN. In een kantoorpand aan het Hoenderkamp hebben drie personen dinsdagavond geprobeerd in te breken. Een medewerkster van het bedrijf was nog aan het werk en hoorde gerommel bij een vluchtdeur op de verdieping. Toen zij ging kijken zag ze drie jongemannen van vermoedelijk Afrikaanse afkomst, die probeerden de deur open te breken. Toen de inbrekers de vrouw in de gaten kregen renden ze via het platte dak snel weg. Alleen de deur liep schade op. De 32 jarige Emmense deed aangifte.

NS conducteur bedreigd
Dinsdagmiddag kreeg de politie een melding van de NS dat een conducteur op de trein Emmen Coevorden bedreigd werd door drie personen. Op het station in Veenoord werden de drie personen aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de drie uit Noord Afrika afkomstige verdachten van respectievelijk 19, 29 en 17 jaar alcohol hadden gebruikt. Tevens hadden ze geen trein kaartjes. Ze beledigden en bedreigden de conducteur.
Ze zijn aangehouden en met een proces-verbaal konden hun weg (niet in de trein) vervolgen.

Zonder Rijbewijs
ASSEN Gistermiddag om ongeveer 5 uur is een 31 jarige man uit Assen aangehouden. De man reed zonder rijbewijs in een personenauto die ook nog eens niet verzekerd bleek te zijn. De man verklaarde bezig te zijn met rijlessen.
De politie nam de auto in beslag en deelde een bekeuring uit.

Inbraken
ASSEN Gistermiddag kwam er een melding binnen van een woninginbraak. Het betrof een woning aan de Poststraat in Assen waar vermoedelijk tussen 17 januari en 22 januari ingebroken. Er zijn verschillende goederen gestolen zoals een videorecorder, computer enz. De verdachte is de woning binnen gekomen door een deur naar het terras van de woning te forceren. De Politie stelt een onderzoek in.

ASSEN Gisteravond is tussen 17.45 en 19.45 ingebroken in een woning aan de Pelikaanstraat in Assen. De verdachte(n) zijn de woning binnen gedrongen door een uitzetraam open te breken. De gehele woning werd doorzocht en de inbrekers hebben vervolgens verschillende goederen meegenomen waaronder een gsm en sieraden. De bewoners die toen ze thuis kwamen lawaai hoorden, overliepen de inbrekers. Via een plat dak zijn de verdachten gevlucht. De Politie stelt een onderzoek in.

Rijden zonder helm en certificaat
GIETEN Gistermiddag rond 16.00 uur hield een politiesurveillance een 20 jarige jongeman uit Gieten staande. De Gietenaar reed op een bromfiets zonder een helm te dragen. Bij navraag bleek dat hij tevens niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Hij kreeg een proces-verbaal

Caravanbrand
ZWARTEMEER Gistermiddag is aan de Barriereweg in Zwartemeer een caravan inclusief alle goederen uitgebrand. De caravan stond achter een in aanbouw zijnde woning. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie