Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Planet Internet introduceert E-mail VirusScanner

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


PLANET MEDIA GROUP

Planet Internet introduceert E-mail VirusScanner

Amersfoort, 23 januari 2002 -- Als eerste grote Nederlandse internetaanbieder introduceert Planet Internet speciaal voor haar abonnees de (server based) E-mail VirusScanner. De VirusScanner controleert e-mailberichten die binnenkomen op de mailserver van Planet Internet op virussen. Eventueel aangetroffen virussen worden, voordat ze in de mailbox komen, automatisch verwijderd. Zonder dat klanten hiervoor software moeten downloaden of updates moeten maken.
De E-mail VirusScanner draait op de server van Planet Internet en wordt automatisch voor de gebruiker ge-update.

Evanals het aantal internetgebruikers neemt ook het aantal virussen toe. Het versturen van geïnfecteerde e-mail is een belangrijk onderdeel van het virusprobleem. Omdat e-mail een van de belangrijkste diensten van Planet Internet is en om in te spelen op de behoefte van onze abonnees, heeft Planet Internet deze dienst ontwikkeld. Klanten kunnen zich nu op eenvoudige en doeltreffende wijze beschermen tegen virussen.
Planet Internet zorgt ervoor dat de controle op virussen up-to-date is: de door klanten ontvangen
e-mailberichten worden dus ook op de allernieuwste virussen gecontroleerd.

De VirusScanner, die klanten op www.planet.nl/evs kunnen instellen, kost EUR 1,95 (NLG 4,30) per maand per mailbox. Voor de ontwikkeling van de unieke dienst koos Planet Internet voor samenwerking met Symantec, toonaangevend softwareleverancier op het gebied van virusscanners.

Over Planet Internet
Planet Internet is met 640.000 abonnees een van de grootste internetaanbieders met één van de best bezochte websites van Nederland (www.planet.nl). Planet Internet is een onderdeel van de Planet Media Group in Amersfoort, waar ook internetaanbieder Het Net onder valt.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie