Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vertraging restauratie Bonifaciusschool Wassenaar

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wassenaar
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Wassenaar

Vertraging restauratie Bonifaciusschool door asbest 23-01-2002

Bonifaciusschool Tijdens restauratie werkzaamheden aan de gevel van de Bonifaciusschool, Kloosterland 5 is asbest aangetroffen. De asbestplaatjes bevinden zich in de spouwbladen tussen de binnen- en buitenmuren. De vondst is gedaan door de aannemer, die direct een gespecialiseerd bedrijf heeft ingeschakeld om nader onderzoek te verrichten.

Een eerste onderzoek leert dat er geen sprake is van gevaar voor de volksgezondheid omdat het kankerverwekkende materiaal zich niet heeft verspreid. Het betreffende gedeelte van de school is inmiddels afgezet met linten en waarschuwings- borden zijn uit voorzorg geplaatst. Aannemer Hillen en Roosen is bezig samen met asbestspecialist bureau ACS een plan van aanpak op te stellen om de gevonden asbest op deskundige wijze te verwijderen.

De restauratie van de inmiddels tot monument benoemde school uit de 20'er jaren van de hand van de bekende architect Co Brandes is vorig jaar 2 april gestart en zou in mei dit jaar worden opgeleverd. Door de vertraging wegens de asbestvondst en de verwijdering daarvan zal de oplevering van de school later plaatsvinden. Naar verwachting zal dit nog wel voor de zomervakantie van dit jaar plaatsvinden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie