Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marechaussee traint met Belgische paarden

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


Ministerie van Defensie---

Marechaussee op Belgisch paard

Marechaussee traint met Belgische paarden

23-01-2002

Ruiters van de Koninklijke Marechaussee trainen vandaag (23 januari) voor de derde en laatste keer met vijftien bruine paarden van de Belgische federale politie. De paarden maken op twee februari deel uit van het ere-escorte ter gelegenheid van het Koninklijk huwelijk van ZKH kroonprins Willem-Alexander met mevrouw Máxima Zorreguieta. De paarden komen op 30 januari naar Nederland en vertrekken op 2 februari na de plechtigheden terug naar België.

De paarden worden naar Nederland vergezeld door drie personeelsleden van de Belgische federale politie en krijgen hun eigen zadel en voedsel mee. De Koninklijke Marechaussee en de Belgische federale politie onderhouden goede contacten met elkaar. Eerder werkten zij intensief samen tijdens het Europees Kampioenschap voetbal. (foto´s: Richard Frigge/Koninklijke Marechaussee)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie