Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 23-01-2002

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-01-2002 Gulpen; gesignaleerde oplichter aangehouden (RKey; 15.15 u) Woensdag, 23 januari 2002

District Kerkrade

Gulpen; gesignaleerde oplichter aangehouden Een politie-agent (wijkagent Gulpen/Wittem in prive/vrije tijd) werd vamorgen, woensdagmorgen door iemand aangesproken dat huurders van een appartement vermoedelijk zonder de huurpenningen te betalen er mogelijk vandoor wilden gaan. De agent die erheen reed traceerde in Noorbeek de betreffende huurders in een bestelbus welke als gestolen/verduisterd gesignaleerd stond. De agent waarschuwde meteen zijn collegas en reed in zijn eigen auto de bestelbus achterna. De rit voerde door allerlei dorpen als Noorbeek, Terlinden, Reymerstok, Euverem en Gulpen. In Gulpen, op de Burg. Teheuxweg stopte de bestelbusbestuurder. Daarvan maakte de agent gebruik en hield de bestuurder, een 31-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats meteen aan. Hij werd overgedragen aan de inmiddels gearriveerde collega-politieagenten. De politie was al eerder naar de 31-jarige man (die zich vaak Smits noemde) op zoek omdat die wordt verdacht van allerlei oplichtingen eind vorig jaar en hem daarvoor aan de tand wilde voelen. Daarbij gaat het om de organisatie van een (huwelijk/doop-) feest in een horecagelegenheid in Valkenburg a/d Geul waarbij zeker een tiental bedrijven / personen (auto-verhuurbedrijf, traiteur, appartementenverhuurders, vuurwerkleverancier, een evenementenbureau etc.) niet werden betaald voor hun geleverde diensten en goederen en aldus financieel werden gedupeerd. De bestelbus werd inbeslaggenomen en afgesleept. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie die een nader onderzoek instelt, sluit niet uit dat er wellicht nog meer personen of bedrijven zijn die mogelijk zijn opgelicht, echter dat die daarvan (nog) geen aangifte hebben gedaan bij de politie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie