Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pleinobject op het Van Heekplein Enschede

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Enschede
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Enschede

Het pleinobject op het Van Heekplein

Enschede, 22 januari 2002

Op het Van Heekplein komt een pleinobject, bedoeld als een oriëntatiepunt voor het winkelend publiek. Het pleinobject vormt een geheel uit met de hoofdingang van de ondergrondse parkeergarage. Het object rijst als het ware uit de parkeergarage omhoog en zal vijftien meter boven het maaiveld uitstijgen. Tegelijkertijd is het pleinobject een gedeeltelijke overkapping van de entree van de parkeergarage. Aan deze ingang, op -1 niveau, komen ruimtes voor de beheerder van de parkeergarage, de marktmeester en openbare toiletten. Rondom de ingang van de parkeergarage komen zitbankjes, waardoor het pleinobject een duidelijk herkenbare ontmoetingsplek en rustpunt wordt. Aan het beheer en onderhoud van het pleinobject zal veel aandacht worden besteed, om vandalisme en verloedering te voorkomen.

Het pleinobject wordt ontworpen door West 8, de stedenbouwkundige ontwerper van het Van Heekplein. In mei wordt een informatieavond gehouden, waarop de bevolking haar mening over het ontwerp kenbaar kan maken. Het pleinobject wordt opgeleverd in mei 2003.

Behalve een pleinobject komt er op of rond het Van Heekplein ook een kunstwerk. De gemeente zal een aantal kunstenaars uitnodigen om daartoe een ontwerp te presenteren. Bij de keuze van het ontwerp zal de bevolking van Enschede actief worden betrokken.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie