Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven e.o 23-01-2002

Datum nieuwsfeit: 23-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 23-01-2002 2e persbericht 23 januari 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Etalagekraak
Woensdagochtend rond 10.30 uur hebben twee mannen een etalage van een juwelier aan de Rechtestraat vernield. Het duo kwam op een scooter aangereden en sloeg de etalageruit met een moker in. Ze graaiden uit de etalage een nog onbekend aantal sieraden. Vervolgens zijn ze met de buit op de scooter gevlucht. De politie stelde meteen een buurtonderzoek in en trof op het Anne Frankplantsoen een scooter aan. Onderzocht wordt of dit het voertuig is waarmee de daders zijn gevlucht. Ook werd het vliegtuig van het korps ingezet. Eventuele getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie van Eindhoven Centrum via 0900-8844.

Eindhoven: Dreigende glazenwassers
Vanuit de wijk Gestel zijn enkele meldingen gekomen over twee mannen die ongevraagd de ramen van een woning wassen en daarna geld komen innen. Er worden dan prijzen van 20 tot 30 euro berekend. Als de bewoners bezwaar maken omdat ze geen glazenwasser hebben besteld nemen de mannen een dreigende houding aan en zeggen wel eens iemand te sturen.

Helmond: Zwerver beroofd
Een 41-jarige zwerver is dinsdagavond in de binnenstad van Helmond beroofd. De man lag te slapen in de pinhal van een bank aan de Kasteel Traverse. Er kwamen drie mannen binnen die zijn rugzak omkeerden en daaruit een broek, een shirt en acht Serestapillen wegnamen. Er is geen geweld gebruikt.

Helmond: Aanhanger met aluminium gestolen
Vanaf het terrein van een bedrijf aan de Kanaaldijk Noord Oost is in de nacht van dinsdag op woensdag een aanhanger gestolen. Er zijn ook zes blokken aluminium met een gewicht van ruim 30 kg per blok weggenomen. Het gaas rond het terrein is opengeknipt. Men is waarschijnlijk met een auto door dit gat naar binnen gereden. De aanhanger werd gebruikt voor het vervoer van de blokken aluminium.

Budel: Nog een aanhanger met aluminium weg
Ook in de Instraat in Budel is aluminium gestolen. Vanaf een bedrijfsterrein werden ongeveer 150 profielen meegenomen. Bij een naastgelegen bedrijf werd de poort opengebroken. Daar werd een aanhanger meegenomen. Het hek tussen de twee bedrijven werd vernield en de profielen werden op de aanhanger geladen. Later is de lege aanhanger in Maarheeze terug gevonden.

Deurne: Jongens verdacht van vernielingen
Dinsdag en woensdag zijn in Deurne vier jongens uit die plaats aangehouden. Zij zijn 18, 17 en 16 (2x) jaar oud. De jongens worden er van verdacht dat zij in Deurne op verschillende plaatsen vernielingen hebben aangericht. Er werden spiegels en emblemen van autos afgebroken. Zij zouden ook betrokken zijn bij vernielingen aan autos bij een autobedrijf aan de Dukaat. Vier autos raakten in het weekend van 15 en 16 december beschadigd door het gooien van stenen. Een van de zestienjarigen is na verhoor in vrijheid gesteld. De andere drie verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. Er worden nog meer aanhoudingen verwacht.

Valkenswaard: Man verdacht van diefstal
Op de Norbertusdreef is woensdag om 11.10 uur een 46-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij uit de kantine van een sportvereniging geld heeft gestolen. De man verricht regelmatig werkzaamheden in de kantine en er verdween regelmatig geld uit de kas. Woensdagmorgen werd hij betrapt toen hij 40,= wegnam. De man is voor onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie