Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Borst spoort hekkensluiters in curatieve zorg aan

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Borst spoort hekkensluiters in curatieve zorg aan Borst spoort hekkensluiters in curatieve zorg aan

Borst spoort hekkensluiters in curatieve zorg aan

Het is opmerkelijk dat diezelfde mensen die zo fantastisch zijn op het gebied van medische innovatie, toch zo vaak aarzelen als het gaat om organisatorische vernieuwing. Dat zei minister Borst vandaag voor een gehoor van artsen, tandartsen en apothekers.

Als het gaat om de medisch-technologisch ontwikkelingen en toepassingen zijn we in Nederland topspeler. Maar bij de organisatorische innovatie lopen we wat minder hard. Daar zijn we op onderdelen hekkensluiters, aldus de minister tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de beroepsorganisaties van apothekers (KNMP), tandartsen (NMT) en artsen (KNMG).
Zorgmanagers, maar ook medisch specialisten en huisartsen, moeten er volgens Borst nog erg aan wennen dat het een bedrijfsmatige aanpak vergt om iedereen de zorg te leveren die nodig is. Voor sommigen onder ons gaan de veranderingen wel heel snel. Men wacht liever even, kijkt eerst een paar jaartjes aan wat de buurman doet.

De minister maakte van de gelegenheid gebruik om de aanwezigen aan te sporen zich minder behoudend op te stellen als het gaat om organisatorische vernieuwingen. Juist daarin valt nog veel winst te behalen. Winst door een betere logistiek, winst door een betere aansluiting binnen de keten, vooral ook winst door brede invoering van informatietechnologie.

Nieuwjaarsbijeenkomst KNMG, NMT en KNMP 1. Nieuwjaarsbijeenkomst KNMG, NMT en KNMP
Speech, 24-1-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie