Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zaanse jongeren in debat met gemeenteraadsleden

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zaanstad
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zaanstad

Banner_0900 nummer

Jongeren in debat met gemeenteraadsleden in Politiek Café op 24 januari

donderdag 17 januari 2002

Wat willen jongeren van de politiek?

De politiek luistert niet naar ons. Er is hier nooit iets te doen. Politiek is saai en heeft niks met mij te maken Jongeren die het eens zijn met deze kreten zijn volgende week donderdag welkom bij het Politiek Jongeren Café in Het Paleis op de Dam. Jongeren in Zaanstad is het onderwerp. Jongeren kunnen politici ontmoeten en hen de waarheid zeggen. Items zijn: uitgaan en huisvesting, maar ook andere zaken kunnen aanbod komen. Dit is je kans! Ook wie het helemaal niet eens is met de eerste drie zinnen, is van harte welkom.

Praten met mensen uit de politiek, dat kan meestal alleen maar op vergaderingen. Met inspraak, spreektijd, procedures en liters koffie. Maar het kan ook anders. Dat heeft het eerste Politiek Café van Zaanstad bewezen. Flinke discussies, maar ook gezelligheid. Live muziek. Praten over onderwerpen waar iedereen een mening over heeft. En leuke muziek op de koop toe.

Donderdag 24 januari wordt het volgende Politiek Café gehouden, in Het Paleis op de Dam in Zaandam. Het gespreksonderwerp, jongeren in Zaanstad, is heel actueel. Sinds kort heeft Zaanstad een Jongeren Raad, waarin jongeren zitten die de gemeenteraad van advies voorzien. En dit jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen, waar een grote groep jongeren voor het eerst aan mee doet.

Wat moet er beter in Zaanstad, volgens jou? Is de politiek goed bezig voor jongeren? Heb je klachten, of liever nog goede tips? Geef je mening.

Om 20.00 uur beginnen de debatten. Om 19.30 gaat de zaal open. Zaanradio zal het Politiek Jongerencafé live uitzenden.

Nadere informatie over het politiek café:
Ron Brizée, bestuursondersteuning, telefoon 075 - 655 33 62.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie