Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 24-01-2002

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 24-01-2002 Mediaberichten 24 januari (16.45 uur)

MOLENHOEK Vrouw gewond na sprong uit raam tijdens clubcontrole

(aanvullend bericht)

MOLENHOEK Woensdagavond controleerde de politie bij een tweetal clubs in Molenhoek en Mook in het kader van de vreemdelingenwet. Een 24-jarige Surinaamse vrouw die in de club aan de Rijksweg in Molenhoek werd gecontroleerd had geen geldig legitimatiebewijs. De vrouw zou om die reden worden overgebracht naar het politiebureau. Ze vroeg of zij gebruik mocht maken van het toilet voordat ze met de agenten mee zou gaan. Kort nadat de agenten hiermee instemden is de vrouw door het raam van de toiletruimte naar buiten gesprongen. De politie ging snel naar buiten en trof de vrouw aan terwijl zij probeerde weg te rennen. De vrouw is met een enkelfractuur en verwondingen aan haar rug overgebracht naar het ziekenhuis. Daar verklaarde zij dat ze uit angst voor een negatieve beslissing rondom haar aanvraag voor een verblijfsvergunning uit het raam gesprongen was. De vrouw wist dat ze zonder status illegaal aan het werk was. De politie weet niet of deze vluchtpoging van de vrouw van invloed is op haar procedure.

Bij de controle in de club aan de Rijksweg in Mook trof de politie een vrouw aan met een vals Italiaans paspoort. De vrouw bleek de Poolse nationaliteit te hebben. Ze wordt via snelrecht berecht. Op dit moment is de vrouw in vreemdelingenbewaring gesteld. Binnenkort zal ze worden uitgezet.

VENLO Aanhouding winkeldief

VENLO Donderdagmiddag kon de politie een 37-jarige winkeldief aanhouden na een tip van een oplettende burger. De burger vertelde in het Venlose winkelcentrum tegen een politieman dat hij had gezien dat een winkelmedewerker een verdachte van winkeldiefstal in de binnenstad achtervolgde. In de Heilige Geeststraat kon de verdachte worden aangehouden. De lingerie die hij zonder te betalen had meegenomen is terug bij de rechtmatige eigenaar. De verdachte droeg een jas onder zijn jas. Hij verklaarde desgevraagd deze jas ook ontvreemd te hebben uit een winkel. Ook de gestolen jas is terugbezorgd. De man is aangehouden en hij wordt via snelrecht berecht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie