Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leerlingen Aletta Jacobscollege scoren goed in de politiek

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 24 januari 2002 Persbericht 2002/09

Leerlingen Aletta Jacobscollege scoren goed in de politiek

Aqua-Entertainment, het sport-stimuleringsproject van 5 havo-eindexamenleerlingen van het Dr. Aletta Jacobscollege, werd gisteravond tot het beste idee uitverkoren tijdens een speciale jeugdraadsveragdering die plaatsvond in de raadzaal van het gemeentehuis van Hoogezand-Sappemeer. Het college heeft een bedrag van 1.134,45 beschikbaar gesteld waarmee het winnende idee van de leerlingen daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Tijdens de jeugdraadsvergadering oordeelde de jeugdraad (die bestond uit de eindexamenleerlingen zelf) met 8 stemmen positief over het plan om sporten onder jongeren te stimuleren. De leerlingen stellen voor om in juni van dit jaar een zwembaddisco en een voetbaltoernooi in het Centrum voor Sport en Vrije Tijd de Kalkwijck te organiseren. Daarnaast willen de leerlingen met dit project ook het aantal bezoeken van jongeren aan de Kalkwijck stimuleren; uit onderzoek is volgens de leerlingen namelijk gebleken dat er steeds meer jongeren uit de gemeente naar Tropicana in Veendam gaan.

De vergadering maakte deel uit van het project Wegwijs op het gemeentehuis, dat is georganiseerd door de gemeente Hoogezand-Sappemeer en het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP). Tijdens het project maakten ruim 50 eindexamenleerlingen van het Dr. Aletta Jacobscollege kennis met de politiek, door er zelf mee aan de slag te gaan. Dat betekende gesprekken voeren met beleidsambtenaren en raadsleden, overleg plegen met verschillende partijen, nadenken over de inhoudelijke, financiële en communicatieve aspecten van het plan en een raadsvoordracht voorbereiden.
Gezien het succes van de Wegwijsdag zijn zowel het IPP als de gemeente Hoogezand-Sappemeer het er over eens dat de Wegwijsdag wordt herhaald. De gemeente en het IPP zijn van plan om binnenkort ook een dag voor vmbo-leerlingen te organiseren.

(top)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie