Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatiebijeenkomst Actie Wooncomfort Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Energie Agentschap Zoetermeer
Informatiebijeenkomst Actie Wooncomfort, donderdag 24 januari a.s.

Het Energie Agentschap Zoetermeer (EAZ) organiseert op donderdag 24 januari a.s., in samenwerking met de gemeente Zoetermeer, ENECO Energie en Planbuilding, de tweede informatiebijeenkomst in het kader van de Actie Wooncomfort. Tussen 18.30 en 21.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom in de Hofstede Meerzicht aan de Zonnenberg 6 in Zoetermeer.

De eerste bijeenkomst was eind vorig jaar voor bewoners van de wijken Dorp en Driemanspolder en werd zeer goed bezocht.

Actie Wooncomfort
Deze actie is bedoeld om eigenaar/bewoners, van woningen in Zoetermeer die zijn gebouwd voor 1985 (circa 10.000), te stimuleren in hun huis energiebesparende en comfortverhogende maatregelen te nemen. Deze maatregelen kunnen betrekking hebben op isolatie en op de installatie van bijvoorbeeld een HR ketel en een zonneboiler. Ook kunt u een Energiebesparingsadvies laten uitvoeren door ENECO Energie. Dit advies is toegespitst op de persoonlijke situatie en geeft een goed inzicht in de mogelijkheden om energie te besparen en het wooncomfort te verhogen. Het advies kost 159,00 maar als u één van de in het advies aanbevolen maatregelen laat uitvoeren, worden de kosten van het advies volledig vergoed. En daar bovenop ontvangt u dan ook nog eens 25% extra subsidie op de uitgevoerde maatregelen!

Bestaande woningen
Deze woningen vormen een belangrijke doelgroep van het landelijke en gemeentelijke klimaatbeleid. Huishoudens nemen circa 20% van het totale binnenlandse energieverbruik (exclusief transport) voor hun rekening. Om te voldoen aan de landelijke doelstellingen die zijn gericht op het tegengaan van het broeikaseffect, zal in de komende jaren bij 60% van de bestaande woningen 30% op het energieverbruik bespaard moeten worden.
Met name bij huizen die voor 1985 gebouwd zijn, kunnen grote verbeteringen in energieverbruik en comfort gerealiseerd worden. Deze huizen zijn vaak minder goed geïsoleerd en beschikken in veel gevallen over verouderde CV ketels. Landelijk is echter geconstateerd dat bestaande woningen een moeilijk bereikbare doelgroep vormen. Subsidieregelingen blijven vaak onbekend terwijl de gespannen bouwmarkt zorgt voor prijsstijgingen en lange wachttijden.

Informatiepakket
De eigenaar/bewoners van de betreffende woningen zijn/worden per wijk, thans die van Meerzicht en een gedeelte van Buytenwegh, benaderd met een informatiepakket over de Actie Wooncomfort. Hierin worden de verschillende maatregelen, de kosten hiervan en de mogelijke besparingen nader toegelicht. En er wordt meer informatie gegeven over subsidies en mogelijkheid van een (persoonlijk) Energiebesparingsadvies van ENECO Energie.

Informatiebijeenkomst
Om eigenaar/bewoners van woningen gebouwd voor 1985 in Meerzicht nog beter te kunnen informeren organiseert het Energie Agentschap Zoetermeer een inloopavond voor de wijken Meerzicht en (gedeeltelijk)Buytenwegh op 24 januari, van 18.30 tot 21.00 uur, in de Hofstede Meerzicht aan de Zonnenberg 6 in Zoetermeer. Alle bewoners van deze woningen zijn persoonlijk uitgenodigd voor deze bijeenkomst, maar het spreekt vanzelf dat ook andere belangstellenden van harte welkom zijn!

De twee overige bijeenkomsten in het kader van de Actie Wooncomfort worden medio maart (deel Buytenwegh, De Leyens en gedeelte Seghwaert) en eind april/mei (rest Seghwaert en Palenstein) georganiseerd. De juiste data en locaties zullen t.z.t. worden gepubliceerd op de pagina Stadsnieuws in Het Streekblad.

Nadere informatie, en het eventueel aanvragen van het informatiepakket, kunt u krijgen bij het Energie Agentschap Zoetermeer, t.a.v. Sander Duymaer van Twist, Postbus 15, 2700 AA in Zoetermeer. Telefoon (079)346 8455, fax: (079)346 8654, E-mail: (eaz@zoetermeer.nl)

---

Gemeente Zoetermeer © januari 2002

Last update: 11 januari 2002 (13:30)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie