Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Experiment wijkgebonden onderhoudsbudget eerst in Huiswaard

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente AlkmaarPersberichten
17 januari 2002

Experiment wijkgebonden onderhoudsbudget als eerste in Huiswaard

Op donderdag 24 januari 2002 om 19.30 vindt in ontmoetingscentrum De Rekere de thema-avond wijkgebonden onderhoudsbudget plaats. De gemeenteraad heeft besloten dat in Huiswaard als eerste wijk in Alkmaar geëxperimenteerd wordt met een "wijkgebonden onderhoudsbudget". Dit houdt in dat bewoners kunnen meedenken, meepraten en deels meebeslissen over de besteding van een bedrag van ruim 113.000,- voor het onderhoud van hun wijk. Wethouder S.H. Binnendijk (Stadsbeheer) zal op deze avond een nadere toelichting geven op het experiment.

Het experiment gaat een jaar duren en het zal in de tweede helft van 2002 (september) beginnen. Het bedrag dat besteed mag worden ligt rond de 113.445,- ( f 250.000,-), dit is een gedeelte van het totale onderhoudsbudget. De bestedingen moeten vallen binnen de gebieden `grijs' en `groen'. Bij onderhoudsgebied `grijs' horen onderhoud van straten en wegen (geen asfaltwegen). Onder onderhoudsgebied `groen' vallen het onderhoud van plantsoenen, speelruimten en de reiniging van de wijk.

Op 24 januari zal wethouder Binnendijk een nadere toelichting geven over het experiment. Het tweede deel van de avond kunnen mensen in discussiegroepen van gedachten wisselen over de plannen voor de wijk. Op de avond zelf worden nog geen definitieve beslissingen genomen. Wijkbewoners zullen in een werkgroep `onderhoud' het project verder uitwerken. Hiervoor kunnen bewoners zich opgeven op de avond zelf.

Wijkraad Huiswaard
De wijkraad treedt op als belangrijkste gesprekspartner van de gemeente. Ook bij het ontwikkelen van een plan voor de komende 5 tot 10 jaar speelt de wijkraad een belangrijke rol. Als mensen het interessant vinden om als bewoner een bijdrage te leveren aan hun wijk kunnen zij daar actief aan meewerken. De wijkraad is nog op zoek naar mensen die interesse hebben om zitting te nemen in de wijkraad of in één van de te vormen werkgroepen. Mensen kunnen zich tijdens de avond aanmelden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie