Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Enschede geeft startsein voor piramideproject

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Enschede
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Enschede

Wethouder Helder geeft startsein voor piramideproject

Enschede, 23 januari 2002

Op donderdag 24 januari a.s. geeft Eric Helder, wethouder van onderwijs, op ludieke wijze het startsein voor het piramideproject in de wijk Oost-Binnen. Het piramideproject is een voorbeeld van Voor- en Vroegschoolse Educatie. Aan het project zullen 270 peuters en kleuters uit de wijk deelnemen.

Voor- en Vroegschoolse Educatie (V.V.E.) is een belangrijke pijler van het (onderwijs)achterstandsbeleid van de gemeente. Met dit programma wordt al in peuterspeelzalen extra aandacht gegeven aan jonge kinderen. De peuters worden bijvoorbeeld voorbereid op de basisschool en krijgen extra aandacht voor hun taalontwikkeling, zodat taalachterstand wordt voorkomen. Het programma loopt door tot en met de zesjarige kinderen van de basisschool.

In V.V.E. gaat in de eerste plaats alle aandacht uit naar de jonge kinderen. Scholen als de Lipper en de Robers Kom krijgen vervolgens met de zogeheten Onderwijskansenaanpak de mogelijkheid om een aanpak op maat, passend bij de school, te maken. Zij kunnen zo extra investeren in duurzame kwaliteitsverbetering van het onderwijs.

De V.V.E. is door samenwerking in de wijk tot stand gekomen. Peuterspeelzalen en basisscholen in de wijk Oost-Binnen hebben daartoe de handen ineengeslagen. Deelnemers zijn de basisscholen De Lipper, Robers Kom en De Kubus en de peuterspeelzalen 'tKwakertje, Iene Miene Mutte en de Laares. Verder zijn bij het project betrokken de basisscholen 't Zeggelt, Park Stokhorst, Paus Joannes en De Bothoven en de peuterspeelzalen 't Zeggelt en de Bolleboos. Deze laatste scholen en peuterspeelzalen werken mee met trainingen, het gebruik van materialen en kennisuitwisseling. Op 22 januari jl. hebben de scholen en peuterspeelzalen hun samenwerking ondertekend in een uitvoeringsconvenant.

De samenwerking in de V.V.E. past uitstekend in het concept van de Brede School. Samenwerking van scholen, ouders en gemeente geeft aan kinderen een waardevolle meerwaarde voor een goede start in het leven. Ook in de andere wijken van Enschede krijgt de Voor- en Vroegschoolse Educatie vorm. In de komende jaren zullen ongeveer 2000 peuters en kleuters in Enschede meedoen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie