Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PDV scherpt beheersing salmonellakritische grondstoffen aan

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Productschap Diervoeder

24/01/2002

PDV scherpt beheersing salmonellakritische grondstoffen aan

Het Productschap Diervoeder (PDV) heeft het pakket borgingsmaatregelen voor de leverantie van salmonellakritische grondstoffen voor pluimveevoeders verder aangescherpt. Voor topfok- en vermeerderingsvoeders is een salmonella-afdodende behandeling tijdens het productieproces verplicht. Het effect van deze behandeling moet bovendien dusdanig zijn dat herbesmetting van pluimveevoeders na het productieproces kan worden uitgesloten.

Met de aanscherping van de beheersing van salmonellakritische grondstoffen draagt de sector verder bij aan de integrale salmonella-aanpak in de pluimveeketen. Bovendien is een uitgebreid monitoringsprogramma vastgesteld voor salmonellabeheersing. Monstername voor deze monitoring gebeurt tijdens het beladen van zeeschepen met Braziliaans sojaschroot, voor, tijdens of na het lossen van zeeschepen met Zuid-Amerikaans vismeel of het beladen op het fabrieksterrein van getoaste sojabonen, Duits raapzaadschroot en eierschalen.

De monitoringsgegevens moeten periodiek aan het Productschap Diervoeder beschikbaar worden gesteld, voor de vermelding in de Databank ongewenste stoffen en producten. De diervoedersector en het PDV trekken gezamenlijk ruim 1,7 miljoen euro voor het monitoringsprogramma uit. De Sectorcommissie Pluimveevoeders heeft ingestemd met verdere aanscherping van de salmonellabeheersing. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers uit de diervoedersector en de dierlijke productiesector, te weten de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie, het Comité van Graanhandelaren, NEPLUVI, Anevei, NOP/LTO en het Productschap Pluimvee en Eieren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie