Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse QC-standaard en Britse FEMAS-code gelijk

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Productschap Diervoeder

24/01/2002

Nederlandse QC-standaard en Britse FEMAS-code gelijkgeschakeld

Het Productschap Diervoeder (PDV) en de Britse organisatie voor de diervoedersector UKASTA hebben hun kwaliteitssysteem voor buitenlandse grondstoffenproducenten en -leveranciers gelijkgeschakeld. Het gaat om de Nederlandse QC-standaard - een onderdeel van het GMP+-systeem - en de Britse FEMAS-code. Hierdoor hoeven gecertificeerde diervoederproducenten in beide landen geen dubbele audits meer uit te laten voeren om van elkaar voedergrondstoffen te kunnen betrekken.

Het PDV en UKASTA hebben de QC-standaard en de FEMAS-code inhoudelijk op enkele punten gewijzigd om volledige uitwisselbaarheid te kunnen bewerkstelligen. Beide systemen kwamen reeds in grote ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie