Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten districten Utrecht stad, 09.00 uur

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-01-2002
Persberichten districten Utrecht stad, 09.00 uur

Autoinbrekers aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie twee jongens op de Wageningseberg aangehouden voor het inbreken in autos.

Omstreeks 19.10 uur kreeg de politie een aantal meldingen van bewoners aan de Wageningseberg. Al enige tijd hielden zich twee knapen op tussen de geparkeerde voertuigen. De jongens hadden ongewoon veel aandacht voor de autos. Rond 19.20 uur werd er gemeld dat de jongens inmiddels een ruit van een auto hadden ingegooid en met de scooter waren weggereden.

Op weg naar de Wageningseberg zagen agenten de twee verdachten rijden. Tijdens de achtervolging verloor de politie de verdachten even uit het oog. Op de Lemelerberg troffen de agenten de bromfiets op de grond aan. Een verdachte een 17-jarige jongen uit Utrecht kon naast de bromfiets worden aangehouden. De tweede verdachte een 14-jarige jongen uit Utrecht - werd door een politiehond ontdekt onder een geparkeerd voertuig. Vermoedelijk hebben de jongens een aanrijding gehad met een tot nu toe onbekend gebleven voertuig. Beide jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Onderzoek wees uit dat de bromfiets van diefstal afkomstig was.

Bekladden lichtmasten

UTRECHT De politie kreeg woensdagmiddag een melding dat een aantal lichtmasten op de Korianderstraat werden beklad.

Ter plaatse troffen agenten omstreeks 16.10 uur een aantal jongetjes aan. Een van de jongens, 11 jaar en afkomstig uit Utrecht, was bezig met oranje verf lichtmasten te bekladden. Het was voor de politie niet moeilijk de dader tussen de jongetjes uit te halen. De jongen zat van top tot teen onder de oranje verf.

De agenten namen de jongen mee om hem vervolgens bij zijn ouders af te zetten . Tot twee maal toe gaf het jongetje bewust en vals adres op. Hierop besloten de agenten de jongen mee te nemen naar het bureau. Hier gaf hij wel het goede adres op. Zijn moeder is hem op het bureau komen ophalen. In overleg met de ouders zal de jongen een alternatieve straf krijgen (Halt).

Rijden onder invloed

UTRECHT Tijdens een controle werd in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 januari een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 02.00 uur kreeg een 24-jarige bestuurder uit Utrecht op de Nijverheidssingel een stopteken. De man werd gevraagd mee te werken aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Utrechter 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had.

Met een rijontzegging van twee uur en een boete van 190,= werd de man naar huis gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie