Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 24-01-2002

Datum nieuwsfeit: 24-01-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-01-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.30 uur

Geen inbraak, maar wedstrijd

BREUKELEN Wat op woensdag 23 januari aanvankelijk een poging tot inbraak leek, bleek achteraf en wedstrijd te zijn.

Rond 19.30 uur kreeg de politie de melding dat drie personen middels een ladder over het hek van een school aan de Engel de Ruyterstraat waren geklommen en mogelijk de intentie hadden in te breken. Ter plaatse bleek het niet om drie maar om vier personen te gaan die zich inderdaad op het afgesloten schoolterrein bevonden. De `verdachten` waren tussen de 16 en 21 jaar oud en afkomstig uit Loenen aan de Vecht.

Zij bleken echter niet op het dievenpad te zijn, maar wilde op een slinkse manier een door de school uitgeschreven wedstrijd winnen. De wiskundeleraar van de school had namelijk een wedstrijd uitgeschreven dat men middels raden, meten en rekenen moest bepalen hoe hoog de driehoek van de school hangt t.o.v. de tegels van het schoolplein. Het viertal wilde buiten schooltijd hun concurrentie te slim af zijn door het gewoon op te meten en zo de Playstation II te winnen. Als bewijs van de wedstrijd had het viertal een wedstrijdformulier bij zich. Zij werden voordat zij tot meting konden overgaan, weggestuurd met de boodschap dat hun verhaal zou worden geverifieerd.

Dat liet niet lang op zich wachten. Het viertal was nog niet vertrokken of er verscheen een leerling met zijn vader die hetzelfde voornemen hadden. Ook zij werden er op gewezen dat zij het terrein niet mochten betreden en vertrokken.

Automobilist aangehouden bij alcoholcontrole

BREUKELEN Op de late avond van woensdag 23 en aan het begin van de nacht van donderdag 24 januari heeft de politie op de Straatweg een alcoholcontrole gehouden.

Van de 43 bestuurders die een blaastest moesten afleggen, hadden 42 niet (teveel) gedronken. Een man, 63 jaar oud en afkomstig uit Abcoude, bleek wel teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 1,0 promille (380 ug/l), twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Bromfietser stopt niet

BREUKELEN Op woensdag 23 januari weigerde een bromfietser aan een stopteken te voldoen, maar ontliep zijn bekeuring toch niet.

Rond 20.00 uur reed een politieman over de Oprit Breukelerbrug Oost in de richting van de rotonde. Daar reed een bromscooter hem tegemoet, waarvan de bestuurder geen helm droeg. De passagier droeg wel een helm. De bromfietser ging er bij het zien van de politieman vandoor en zijn passagier trachtte met zijn handen het verzekeringsplaatje af te dekken. Dat deed hij te laat en de politieman had het plaatje reeds gezien.

Middels het natrekken van het verzekeringsplaatje kwam de politieman achter de identiteit van de eigenaar. Hij vereerde de 17-jarige eigenaar uit Breukelen met een huisbezoek. De jongen bleek echter niet thuis te zijn, maar werd middels zijn GSM door zijn ouders thuis ontboden. Daar nam hij de bekeuring van 40,- alsmede een uitbrander van zijn ouders in ontvangst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie